kosárlabda

2021.08.02. 16:05

Mirko Mulalić is az Albában

A rutinos, 33 éves szlovén bedobó, Mirko Mulalić az Albában kosarazik az elkövetkező szezonban.

Horog László

A szlovén Mirko Mulalic is Fehérváron folytatja

Fotó: EuroCup

A fehérváriak négy légiós szerződtetését tervezték a 2021-22-es szezon kezdetére, az ügyvezető, Simon Balázs többször hangsúlyozta, ezzel a kontingenssel számolnak a következő idényben. A három amerikai kosaras, Jonathan Stark, Baylee Steele és Donte Thomas után aláírt a 33 esztendős, szlovén Mirko Mulalić is. A 195 cm magas, 90 kg súlyú bedobó hazája fővárosában, Ljubljanában látta meg a napvilágot 1988 áprilisában. A felnőttek között a 2007-2008-as idényben mutatkozott be a legjobb gárdának számító Olimpia Ljubljanában, később szerepelt a Triglav Kranj, a TCG Mercator, Geoplin Slovan, és a Velika Lasce gárdájában, döntően az első ligában szórta a pontokat. Következett a Hopse Polzela, majd a nagy terveket szövögető, egyre erősebb Krka Novo Mesto, aztán a 2016-17-es idényre visszatért Ljubljanába. Játszott a Sixt Primorska együttesében, Koper városában, majd a bolgár Balkan BC következett. Ismét Ljubljanában szerepelt, a Cedevita Olimpijában, a tavalyi idényt pedig Észak-Macedóniában, a KK Rabotnickinél töltötte Skopjéban.

Két éve bajnoki aranyat nyert Bulgáriában, előzőleg Szlovániában is aranyérmes volt az Olimpija Ljublanával. Négyszeres kupagyőztes, komoly szériát futott fél évtizeddel ezelőtt, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is győzött aktuális együttesével, a Krka, az Olimpija és a Primorska színeiben. Kétszer Szuperkupát is nyert hazájában, 2007-ben és 2014-ben. Együtteseiben döntően tíz pontot átlagolt a mérkőzéseken.

A szlovén Mirko Mulalić is Fehérváron folytatja
Fotó: EuroCup

Simon Balázs elmondta, Mulalić 3-as és 2-es poszton bevethető, rutinos, nagy tapasztalattal rendelkező játékos, aki jó kinti dobónak számít, közel negyven százalékos eredményeséggel dobja a triplákat. Igazi csapatember, aki alárendeli az egyéni érdekeit a csapat sikere érdekében.

Az Alba a korábbi években augusztus közepén, döntően 15-én kezdte a felkészülést, ezúttal két héttel korábban, hétfőn délelőtt indultak a tréningek a Gáz utcában az új vezetőedző, a szlovén Dejan Mihevc vezetésével. A légiósok az elkövetkező napokban megérkeznek és az orvosi vizsgálatok után be is kapcsolódnak a munkába. A gárda a tervek szerint augusztus közepén Lengyelországban szerepel nemzetközi tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában