röplabda

2021.08.26. 20:51

Mertek nagyot álmodni

A MÁV Előre SC röplabda szakosztálya és a MÁV Előre Sport Akadémia közös sajtótájékoztatóján bemutatta a klub az NB I-es női és a férfi csapatainak vezetőedzőit, és a szakmai stábot, és a célokról is szó esett.

Káldor András

Jurij Menyicsuk a női (b), és Dávid Zoltán a férdi csapatot irányítja majd.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Megválasztásom után azért kezdtünk el dolgozni, hogy a klubot átpozicionáljuk, és méltó legyen az egyesület eddigi 112 évéhez. A klub történetének a legnagyobb és legeredményesebb sportága a röplabda. Azt a célt tűztük ki magunknak, hogy ebben a szezonban mind a férfi, mind a női szakágban jussunk be az Extraligába.

Jurij Menyicsuk a női (b), és Dávid Zoltán a férdi csapatot irányítja majd.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Ennek érdekében a szakmai stábot, és a játékosállományt mindkét csapatnál megerősítettük. Úgy gondoljuk, hogy ezekkel a szakemberekkel és játékosokkal minden esélyünk megvan arra hogy mindkét csapatunk egyedülálló módon Magyarországon a röplabda legmagasabb osztályában versenyezhessen a következő évadtól kezdve. Azért, hogy mindez megvalósuljon a szakmai stábban felkértük szakmai igazgatónak Koch Róbertet, aki a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, és a Graz röplabda csapatának vezetőedzője, vezetőedzőnek pedig a férfiaknál Dávid Zoltánt aki szintén a válogatottnál dolgozik másodedzőként, a hölgyeknél pedig Jurij Melnyicsuk lett a vezetőedző, ő az orosz Extraligában szerzett komoly tapasztalatokat – tájékoztatott Tálos Péter, a tíz szakosztályt felölelő egyesület áprilisban megválasztott elnöke.

A csapatok a bajnoki mérkőzéseiket a VOK-ban fogják majd játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában