jéghoki

2021.08.31. 16:36

Megvan a Titánok idei kerete

A jégkorong Erste Liga új idényére készülő Fehérvári Titánok csapata kihirdette, 28 fős, bő keretét.

Beke Zsombor

Forrás: Pixabay

Az új vezetőedző, Anatoli Bogdanov és segítője, Arany Máté megnevezte azokat a játékosokat, akikkel nekivágnak a magyar központú Erste Liga új szezonjának. A 28 főt tartalmazó névsor azonban nem tekinthető véglegesnek, hiszen többek között légiósokkal is tárgyalásba áll a fehérvári gárda, valamint továbbra is nyitott az út a fiatalok számára az ICE-csapathoz. A Titánok bekerült a Nemzeti Akadémia rendszerébe, aminek az egyik feltétele az volt, hogy az együttes 75%-át U21-es játékosnak kell alkotnia, így a gárda a korábbi évekhez képest fiatalodott.

A Fehérvári Titánok kerete:

Kapusok: Szeles Martin, Horváth Dominik, Gáspár Bence, Konstantin Belomoev

Védők: Reiter Attila, Dobmayer Dominik, Tim Dolinar, Kóger Balázs, Molnár Gergő, Kucsma Richárd, Nochta Kristóf, Fodor Balázs, Salamon Zoltán

Támadók: Ambrus Gergő, Rétfalvi Kristóf, Németh Kristóf, Fekete Alex, Ambrus Csongor, Parragi Dániel, Nagy Ákos, Keceli-Mészáros Mátyás, Mayer Zsolt, Csiszer Ádám, Szabó Csaba, Csölle Dániel, Alapi Márton, Dézsi Barnabás, Győrffy Szilárd

A ligával kapcsolatos hír, hogy az elmúlt hetek híreivel ellentétben a Corona Brassó mégis indul az Erste Ligában. A Magyar Jégkorong Szövetség és Liga közleménye szerint helyt adtak a romániai klub méltányossági kérelmének, mivel a Brassó Mihály Árpád vezetésével érdemi változást ígért a klub élén, valamint azt, hogy az elmúlt időszakban felmerült problémák nem fordulnak elő újra.

A döntés értelmében 11 csapat (köztük rekordnak számító nyolc magyarországi) alkotja majd az Erste Liga mezőnyét a 2021/2022-es idényben: Corona Brassó, DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, FTC-Telekom, Gyergyói Hoki Klub, Győri ETO HC, MAC HKB Újbuda, SC Csíkszereda, Titánok, UTE.

A pontos menetrend a napokban derül ki, az új szezon várhatóan szeptember 17-én kezdődik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában