kosárlabda

2021.08.04. 21:10

Komoly munkában az Alba

A hét eleje óta gyakorol az NB I-es szezonra készülő Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, a légiósok megérkeztek, ketten munkába is álltak.

Horog László

Dejan Mihevc (balra) és Marc Illescas figyeli a tréninget

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

„Jó lesz, de gyere közelebb, és védekezz dinamikusabban!” – harsant a nemrégiben kinevezett vezetőedző, a 43 esztendős Dejan Mihevc hangja a Gáz utcai csarnokban. Hétfőtől napi két edzést vezényel az utóbbi három évet Lengyelországban, a Torun és a Wroclawek együttesénél töltő szakvezető. A korábbi csapatból a rutinos játékosok közül csak Vojvoda Dávid maradt, távozott a csapatkapitány, Markovics Luka és a center, Csorvási Milán, a teljes légiós kontingens is lecserélésre került, három amerikaival, valamint egy szlovén játékossal vágnak az új idénynek a kék-fehérek. Stílszerűen elsőként a leggyorsabban szerződtetett irányító, Jonathan Stark toppant be, őt követte honfitársa, a center, Baylee Steele, ők kedden nyújtásokat végeztek, valamint izmaikat vette kezelésbe a masszőr, Varga Krisztián, másnap már labdát is vettek a kezükbe. A terveknek megfelelően érkezett Donte Thomas a tengerentúlról és a bedobó, Mirko Mulalic, aki a szomszédból, Szlovéniából, ők szerdán csatlakoztak a társakhoz.

A gyakorlások jó hangulatban zajlanak, a válogatott irányító, Pongó Máté, Szabó Zsolt, Lukács Norbert és Vojvoda Dávid a nyáron kevesebbet pihent, a tokiói ötkarikás játékokat megelőzően Japánban szerepeltek nemzetközi tornán, mindhárom meccsüket elvesztették a házigazdák, a finnek és a belgák ellen Okinaván.

Dejan Mihevc (balra) és Marc Illescas figyeli a tréninget
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Ahogy mondani szokták, hétfőn belecsaptunk a lecsóba, nagyon komoly edzéseket vezényel az új szakvezető, azonnal két és fél órás gyakorlással indítottunk, a folytatásban is mindössze egy tréning volt rövidebb, tizenöt perccel. Izomlázam van, nem titkolom. Az Albánál a cél mindig a dobogó, valamint ebből következően a kupaszereplés. Az ősszel nem leszünk ott egyik nemzetközi sorozaton sem, remélem, egy év múlva összejön – mondja a válogatott ásza, a tavaly nyáron Olaszországból hazatért Vojvoda Dávid.

A fiatalok közül szorgalmasan gyakorol Takács Milán és ikertestvére, Martin, két éve előbbi töltött több időt a parketten a bajnokikon, a legutóbbi szezonban viszont utóbbi kapott inkább bizalmat az edzői stábtól. A felnőttekkel készül a korábbi válogatott center, Góbi Henrik fia, Marcell, valamint Kass Balázs is.

– Nagy intenzitású edzésekkel indult a felkészülés. Megérkezett mindegyik külföldi játékosunk, így a csapat kémiája is lassan elkezdhet kialakulni. A hangulat már nagyon jó, az új kosarasok rendkívül jó csapatembernek tűnnek. A nyáron egy hetet pihentem, leginkább egyéni technikai és kondicionáló edzéseket végeztem, nagyon vártam a kezdést. Azon leszek, hogy a lehető legjobban segítsem a csapatot, minden évben fejlődni szeretnék, a fiúkkal ott akarunk lenni a közvetlen élmezőnyben a bajnokságban – közölte Takács Martin.

Vojvoda Dávid nemzetközi szereplést érő helyre pályázik
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A másodedző, a katalán Alejandro Zubillaga és az erőnléti tréner, Ariza Medina továbbra is a klub alkalmazásában áll, továbbá csatlakozott fiatal honfitársuk, Marc Illescas. Medina az erőnlétre ügyel ezentúl is, Zubillaga a centerek képzésére, a látottak alapján a legszorosabb munkakapcsolatban Illescas lesz majd Dejan Mihevc vezetőedzővel.

– Jó hangulatban zajlik a munka, úgy gondolom, van elég időnk, hogy összecsiszolódjunk a szezon kezdetére. Az Alba ambiciózus klub, én is az vagyok, remélem, sikeresek leszünk. Gyors, látványos és eredményes kosárlabdát szeretnénk játszani, nagyon fontos a jó védekezés, majd az ebből indított lerohanásos, tranzíciós játék – közölte a vezetőedző.

A fehérváriak jövő héten csütörtökön Lengyelországba utaznak, a mesés Hanza-városban, Torunban vesznek részt nemzetközi tornán a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában