a horvát fővárosban

2021.08.24. 21:10

Kikaptak Cibonától – Az Alba kosarasai nyolc ponttal alulmaradtak

A három és fél évtizede világsztárok sorát felvonultató, Európa vitán felül legjobbjának számító élcsapattal, a Cibona Zagrebbel kedden este az Alba Fehérvár felkészülési mérkőzésen találkozott a horvát fővárosban.

Horog László

Takács Martin (balra) és Takács Milán. Utóbbi négy pontot szerzett Zágrábban

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A szlovén szakvezető, Dejan Mihevc tanítványai nagy csatában szenvedtek 88-80-as vereséget a vendéglátóktól. Az első negyedben megnyugtató előnyre tettek szert a házigazdák, a másodikban és a harmadikban is jobban kosaraztak, azonban a hajrá a fehérváriaké volt, 32 pontot dobtak 18 ellenében. Az Alba legjobbja az utolsóként érkező légiós, a lett Martins Laksa volt, a Baltikumból érkező kosaras végig aktív volt, 23 ponttal jelentkezett a találkozón. Mellette az amerikai magasember, Baylee Steele és honfitársa, az irányító Jonathan Stark is átlagon felülit nyújtott.

Takács Martin (balra) és Takács Milán. Utóbbi négy pontot szerzett Zágrábban
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Cibona Zagreb-Alba Fehérvár 88-80 (28-21, 20-14, 22-13, 18-32)

Az Alba Fehérvárban Laksa 23/12, Steele 17/3, Stark 15/15, Vojvoda 9/6, Omenaka 5, Takács Milán 4, Góbi és Kass lépett pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában