veterán bajnokság

2021.08.08. 22:23

Ismét övék lett az arany

A most zárult szezonban bajnoki címet nyert a Vidi futballcsapata, a hatvan feletti, kispályás kategóriában.

Horog László

Ismét bajnok lett a Videoton futballcsapata a hatvan feletti korosztályban

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az MLSZ által kiírt sorozatot veterán bajnokságnak nevezik, ám az egykori válogatott csatár, a csapat edzője, szervezője és mindenese, Tiber László szerint jobban hangzik a 60 feletti elnevezés. Hat évvel ezelőtt már megnyerték a sorozatot, amúgy minden esztendőben ott vannak az országos döntőben.

– Ezúttal Dabason került sor a fináléra, előzőleg a fővárosban, a BVSC zuglói pályáján sikerült nyernünk. Az MLSZ által szervezett pontvadászaton tíz régióban zajlanak a küzdelmek, mi a Közép-Dunántúlon vívjuk a meccseket, Ajka, Veszprém és Várpalota részvételével. Őszi és tavaszi rendszerben futballozunk, mindenki rendez egy fordulót, majd a négyes csoportok győzteseihez, tehát a tíz legjobbhoz csatlakozik a két legjobb második, így alakul ki az országos döntő 12-es mezőnye. A pandémia miatt Dabason ezúttal csak négy együttes szerepelt, előzőleg regionális döntőt vívtunk Nagykanizsán a dunántúli nyertesekkel, őket legyőzve kvalifikáltuk magunkat az országos fináléba – mondja Tiber László.

Ismét bajnok lett a Videoton futballcsapata a hatvan feletti korosztályban
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Először a pécsiekkel találkoztak, a fehérváriak 2-1-re nyertek, az Örkény együttesét is 2-1-re verték, végül a Nyíregyházával 4-4-es döntetlenre végeztek, ami elég volt az arany­éremhez. A torna legjobbja Tersánszky Tibor, a gólkirály pedig Kádár Lajos lett, hat találattal. A szezonban szóhoz jutott Decsi János, Szabó János, Májer László, Pálinkás János, Vas József, Farkas Zoltán, Marton Ferenc, Tersánszky Tibor, Kádár Lajos, Fenyvesi Tamás, Botos István, Simon József, Nagy Sándor, az egykori UEFA-kupagyőztes csapatból Végh Tibor, Szabó József, Vadász Imre és Borsányi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában