Ez is szoros rali lesz

2021.08.26. 22:03

Hadik András jó hangulatban készül a Vértes rallyra

A Vértes rallyn élesedhet a küzdelem a hazai bajnokságban. Mór környékén szombaton és vasárnap száguld a mezőny. Pénteken Nagyvelegen tesztelnek. Csomós Miklós és Hadik András között tűéles a küzdelem a pontversenyben.

Németh Krisztián

Hadik Andrásék jól mentek legutóbb, de a végjátékban hibáztak

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Drámai végjátékot hozott a bajnokság legutóbbi fordulója: a Székesfehérvár–Veszprém-ralin az utolsó gyorsasági szakaszon baleset miatt kiesett a Hadik András–Kertész Krisztián-duó, így a Ford Fiesta R5-tel száguldó páros nemhogy a győzelmet, egyetlen pontot sem tudott szerezni. A Csomós Miklós–Nagy Attila-páros a diadalt bezsebelve bejelentkezett a bajnoki címért.

Hadikék nem foglalkoznak már azzal, mi történt a jutaspusztai gyorsaságin, a miskolci páros a Vértesre koncentrál, és remélik, jó formában lesznek.

Hadik Andrásék jól mentek legutóbb, de a végjátékban hibáztak
Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

– Pár évvel ezelőtt ezek a szakaszok még a Fehérvár-ralihoz tartoztak, nyertünk már itt versenyt. De az is megesett, hogy az utolsó gyorsaságin defekt miatt fájdalmas volt a végjáték – tudtuk meg Hadiktól. – Csomós Mixivel gyakorlatilag egyenlő pontszámunk van az összetettben, szoros lesz az utolsó két verseny. Eddig is az volt a tendencia, hogy nem alakulnak ki óriási különbségek a párosok között. Ez a Vértes-ralin is így lesz. Jó hangulatban várjuk a rajtot. Szerdán Miskolcon teszteltünk, pénteken a verseny hivatalos tesztjén folytatjuk a hangolódást. Az, hogy esik-e az eső, vagy sem, szinte mindegy. Legutóbb esőben is jó időket tudtunk autózni.

A hivatalos nagyvelegi teszt pénteken 15 és 19 óra között zajlik Nagyvelegen. Az ORB és ORC mellett a Rallye2 és a Historic mezőnye is rajthoz áll. A rali kedvelői szombaton kora délutántól állhatnak lesben az aszfaltcsíkok mentén a biztonságos helyeken (!).

Az ORB és ORC mezőnye összesen 130 kilométernyi gyorsasági szakaszon méri össze erejét. A céldobogó vasárnap Móron, a Szent István téren lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában