Frissen Fejérből

2021.08.13. 18:21

Gurisatti Gyula esküt tett a paralimpiára

Szerdán ünnepélyes keretek között letette az esküt az augusztus 24-én Tokióban kezdődő paralimpián szereplő magyar csapat, köztük a sportlövő Gurisatti Gyula, akit lánya, az olimpiai bronzérmes Gréta méltatott a színpadra lépés előtt.

Gallai Péter

Gurisatti Gyula lánya és édesapja érkezett méltatni őt

Fotó: TA/NS

Az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte a sportolókat. Először azzal fordult hozzájuk, hogy a fogadalomtétel mindig fontos és különleges alkalom, talán az első olyan pillanat, amikor igazán át lehet érezni, hogy kezdődik a paralimpia.

– Példaképek vagytok, reményt és hitet adtok minden fiatalnak és az idősebb korosztály számára is – szögezte le, egyúttal Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének üzenetét is tolmácsolva azt a kívánságot fogalmazta meg, hogy a versenyzőknek minden álmuk váljon valóra Tokióban.

Gurisatti Gyula lánya és édesapja érkezett méltatni őt
Fotó: TA/NS

Ezt követően meglepetés következett a paralimpikonok számára is, mindegyiküket egy-egy vendég méltatta és szólította színpadra.

– Ő az egyik legnagyobb harcos, akit csak ismerhetek – kezdte az egyik bemutatást olimpiai bronzérmével nyakában Gurisatti Gréta, aki apai nagypapájával állt kézen fogva. – Általa tanultam meg, hogy igenis olimpikonként milyen sokat kell küzdeni a sikerekért, na meg a kitartást és azt is, mennyire könnyű spórolni a zoknikkal – tette hozzá derültséget kiváltva, a humor is édesapja öröksége. – Élete negyedik paralimpiájára készül, ez lesz az első közös ötkarikás szereplésünk. Az egész család ott áll büszkén mögötte. Kérem, fogadják sok szeretettel az egyik legéletvidámabb paralimpikont, édesapámat.

Az első csoport pénteken, Gurisatti Gyula augusztus 23-án indul Tokióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában