Futás

2021.08.15. 20:38

Embert próbáló kihívás előtt – Hamarosan jön a Bence-hegyi félmaratoni

Kaufer Tamás neve ismerős lehet soksok futóverseny szervezése okán, országos szinten is. A fehérvári lépcsőfutás néhány hete ért véget, most pedig hetedik alkalommal kerül sor a Bence-hegyi félmaratonira.

Káldor András

Egy kör 5,2 km lesz, de lehet félmaratonit is futni

Fotó: Kaufer Tamás

– Augusztus 20-án reggel 8.30-kor várjuk azokat, akik a nemzeti ünnepet is aktívan, mozgással szeretnék tölteni – tudtuk meg a fő szervezőtől. – A fenti parkolóból indul a mezőny – lent ezt nem lehetett megoldani, mert sehol nincs parkolási lehetőség. Ezért „fordítva” indul a verseny, először le kell futni, majd fel. Nagyon magas a szintkülönbség.

Egy kör 5,2 km lesz, de lehet félmaratonit is futni
Fotó: Kaufer Tamás

A táv 2,6 kilométer le, illetve 2,6 kilométer fel, tehát öszszesen 5,2 kilométer. Ez lesz az egykörös táv, két kör esetében már 10,4, három körnél pedig 15,6 kilométer. A 4. kör pedig már a maga 20,8 kilométerével a félmaratonit jelenti. Az 500 méteres örömfutás ingyenes lesz, melyhez nem szükséges regisztráció. Ezen belül 95 métert emelkedik, nagyon hirtelen és nagyon gyorsan. Ezt a távot amúgy kimondottan szeretik a kerékpárosok is, ott edzenek, mivel kifejezetten emberpróbálóan kemény. Helyszínen is lehet nevezni, a versenykiírással ellentétben, valamint a meleg miatt jeges frissítés is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában