kosárlabda

2021.08.08. 22:35

Edzésben a légiósok

Egy hete edz az Alba kosárcsapata, az elsőként érkező két légiós remekül érzi magát a Gáz utcában.

Horog László

Baylee Steele nagyot alkotna a bajnokságban

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A 26 éves tengerentúli irányító, Jonathan Stark írta alá elsőként a szerződését a fehérváriakhoz, stílszerű, hogy elsőként is érkezett a koronázóvárosba. A 183 centiméterre nőtt kosarasnak van európai tapasztalata, tavaly nyáron szerződött Európába, a német élvonalbeli Giessen 46-ershez, ahol jól teljesített, 11,7 pont, 4,1 gólpassz és 1,7 lepattanó volt az átlaga. Jó kinti dobónak számít, 40 százalékkal szórja a triplákat, valamint betörései is eredményesek. Erős, atlétikus, jól passzol, erőssége lehet a Fehérvárnak.

Jonathan Stark a német élvonalból érkezett
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Az átállással az első néhány nap akadtak problémáim, az edzéseken fáradtan mozogtam, ami nem meglepő. Amúgy minden rendben, fontos, hogy vannak itt honfitársaim, ez könnyíti a beilleszkedést, mindenki kedves és segítőkész velem. A magyar kosárlabdáról előzőleg nem rendelkeztem információkkal, a németeknél jól éreztem magam, Giessen kis város, családias hangulatú, a szezon végeztével úgy gondoltam, érdemes másutt szerencsét próbálnom. Törökországból több, élvonalbeli együttestől volt ajánlatom, de a fehérváriak által vázolt lehetőség szimpatikusabb volt.

Baylee Steele nagyot alkotna a bajnokságban
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A 211 centiméterre nőtt, 24 éves amerikai center, Baylee Steele érkezett másodikként. Tavaly a lengyel bajnokságban érdekelt Spojnie Stargard Szczecinski csapatában pattogtatott, jól sikerült számára az idény, 10,3 pontot és 7,2 lepattanót átlagolt, érdekeltek voltak a rájátszásban. Atlétikus kosaras, jól szedi a lepattanókat, továbbá kintről is eredményesen tüzel.

– Amikor Budapestre értem, azonnal ittam két kávét, hogy feléledjek, az időeltolódás miatt kicsit meg voltam keveredve. Azóta minden helyrebillent. Tavaly Stargard­ban játszottam, jó csapatunk volt, a playoffban a négy közé jutásért veszítettünk a Zielona Gora ellen, 3-1-es összesítéssel. Jól ment, a hármasokat 35, a duplákat 52 százalékos pontossággal dobtam. Remélem, az Albával messzire jutunk a bajnokságban. Ahogy a világban szinte mindenütt, a lengyeleknél hangulattalan, zárt kapus meccseket vívtunk, remélem, ősztől itt lehetnek nézők a lelátón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában