Utóbbi két meccsét is nyerte a DKKA

2021.08.29. 22:44

Acélosodik az újvárosi Kohász

Lázasan készül az újjáalakuló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a hamarosan rajtoló K&H Liga női kézilabda NB I. 2021-22-es idényére. A Kisvárdát is legyőzték az újvárosiak.

Ferencz Balázs

Szalai Babett (a labdával) és Bulath Anita (hátul) voltak a Kohász legjobbjai

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A múlt hét második felében két nap alatt két felkészülési mérkőzést is sikerrel vívott meg Vágó Attila alakulata. A Békéscsaba elleni győzelem után a Kisvárda együttesével szemben harcolt és csiszolt a Kohász. Néhány héttel korábban az I. Szabó Károly Emléktornán is összemérte erejét a két élvonalbeli együttes, akkor a dunaújvárosiak nyertek 26-24-re. Természetesen most sem akartak alulmaradni Bulath Anitáék, azonban a Kisvárda sem a futottak még kategóriájában akar szerénykedni majd a bajnoki küzdelmek során, ezért a szabolcsiak is az élesítésre igyekeznek fókuszálni.

Szalai Babett (a labdával) és Bulath Anita (hátul) voltak a Kohász legjobbjai
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Bakó Botond vezette hazaiak kezdtek jobban, tíz perc elteltével már 5-2-re vezettek, mégsem tudták megtartani fór­jukat. A Kohász védekezésben és támadásban is feljavult, felzárkózott, s hamarosan ki is egyenlített (7-7). Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, mégpedig váltott vezetéssel, két gólnál nagyobb különbséget azonban egyik fél sem tudott kovácsolni. 13-13-nál vonultak pihenőre. Fordulás után a DKKA csapata lendült frissebben a játékba. Borgyos és Bulath góljaival lépett meg négy góllal a Kohász (13-17). A Kisvárda egy 3-0-s sorozattal felzárkózott, azonban ez nem roppantotta össze a vendégeket, a remek formában játszó Szalai Babett találatival hat góllal húzott el az Újváros.

Magabiztos, 28-24-es győzelmet aratott a DKKA, tovább acélosodott a Kohász.

Kisvárdai KC–DKKA 24-28 (13-13)

Kisvárda, v.: Kránitz, Pánczél-Héjjas.

Kisvárda: Shulega – Udvardi 4, Habánková 4, Radojevics 4, Dombi L. 2, Siska 2, Sztamenics 4/2. Csere: Mátéfi (kapus), Termány, Bouti 1, Juhász 2, Dombi K. 1, Mérai, Mészáros-Mihálffy. Edző: Bakó Botond.

A DKKA gólszerzői: Szalai 7, Bulath 5, Kukucska 5, Kazai 3, Borgyos 3, Farkas 2, Mrmolja 2, Weisheitel 1.

Kiállítások: 12, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 4/2, illetve 2/0.

A két kisvárdai mérkőzést összevetve a csapatvezetés értékelése alapján különdíjban részesültek:

Legjobb kapus: Gabrijela Bartulovic

Legjobb játékos: Bulath Anita és Szalai Babett

Gólkirálynő: Farkas Johanna és Szalai Babett (12-12 góllal)

Legjobb fiatal játékos: Borgyos Panna és Kukucska Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában