foci

2021.08.25. 17:32

A Vidi neveltje, Tamás Márk is kerettag

A Főnix FC-ben felnövő Szoboszlai Dominik, a Puskás Akadémia FC-ben nevelkedett Sallai Roland és Kleinheisler László, a Mol Fehérvár FC játékosai, Fiola Attila, Nego Loic és Nikolics Nemanja, a Vidiből a nyáron távozott Bolla Bendegúz mellett a Lengyelországban légióskodó, a Videotonból induló Tamás Márk is meghívót kapott a világbajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

Ferencz Balázs

Szoboszlai Dominik (a labdával) újra ott lesz a magyar válogatott keretében, Holender Filip (b) azonban nem kapott meghívót

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Szeptember 2-án Anglia, szeptember 5-én Albánia, majd 8-án Andorra ellen csatázik a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtező-sorozatban. Marco Rossi keretet hirdetett, a három kapus és 23 mezőnyjátékos között öten is Fejér megyei kötődésűek.

A szeptemberi vb-selejtezőkre készülő keret majdnem teljesen megegyezik a nyári Európa-bajnokságra nevezett játékoslistával.

Azonban egy újoncot is invitált a szövetségi kapitány: a lengyel bajnokságban stabilan teljesítő Tamás Márk is csatlakozik a vasárnaptól Telkiben készülő csapathoz. A Slask Wroclaw 27 éves belső védője Székesfehérváron született, a Videotonban szerepelt a korosztályos csapatokon át az NB III-as gárdáig, majd a Puskás Akadémiában és a Diósgyőri VTK-ban futballozott az élvonalban. 2020. februárjától erősíti a Slask Wroclawot.

Jó hír, hogy Marco Rossi újra számíthat a sérüléséből káprázatos formában visszatérő Szoboszlai Dominikre, s úgy tűnik, bátran építhet az Amerikában szárnyaló Sallói Dánielre, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója, Sallói István fiára is.

– A mostani keret az Eb-keretben is szerepet kapott, főként fiatal játékosokból áll, hiszen ők bizonyítottak a kontinenstornán, és a szurkolók visszajelzéseiből is egyértelmű, hogy ők is bíznak ebben a csapatban, ezekben a játékosokban – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Mindössze két új játékos került be a keretbe, egyikük Sallói Dániel, aki hónapok óta kirobbanó formában játszik az amerikai bajnokságban: március óta 21 meccsen 11 gólt lőtt. A másik Tamás Márk, akit nagyon régóta figyelünk, és az utóbbi időszakban olyan teljesítményt nyújtott a Slask Wroclawban, hogy kiérdemelte a meghívót. A többieket az Eb óta is folyamatosan figyeltük, és mivel a kluboktól kapott mérések alapján még azok is kitűnő fizikai állapotban vannak, akik esetleg nem játszanak rendszeresen, így mindannyiukat meg tudtuk hívni.

Természetesen nem maradhatott ki a keretből a Vidi csupaszív játékosa, a szinte mindenhol bevethető, a franciák kapujába is betaláló Fiola Attila, vagy a fehérváriak gólérzékeny támadója, Nikolics Nemanja. A korábban pozitív koronavírus-tesztet produkáló Nego Loic is együtt edzett már a társakkal a Sóstón, így ő is beköltözhet vasárnap Telkibe.

Szoboszlai Dominik (a labdával) újra ott lesz a magyar válogatott keretében, Holender Filip (b) azonban nem kapott meghívót
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A válogatott kerete: Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Hajduk Split), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK), Tamás Márk (Slask Wroclaw)

Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (al-Ittihad Kalba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában