Frissen Fejérből

2021.07.21. 10:20

Tökéletes időzítés – Kovács Sarolta kezét a Balaton közepén kérte meg párja

Az év legnagyobb eseményére készül a Volán Fehérvár öttusázója, Kovács Sarolta, hiszen augusztus 5-én és 6-án a tokiói olimpián versenyez. Azonban az élete egyik legszebb pillanatát július 17-én élte át, a Balaton közepén megkérték a kezét.

Ferencz Balázs

Vasárnap útnak indul az esztendő legfontosabb eseményére a Volán Fehérvár öttusázója, Kovács Sarolta. Tokióba utazik, immár harmadik olimpiáján vesz részt, ahol saját elmondása szerint még nagyobb elánnal versenyez majd. Ugyanis nagy lendületet kapott attól is, hogy párja a múlt hétvégén a Balaton közepén térdelt le elé, s megkérte a kezét. Saci és a labdarúgó Tar Bálint két és fél éve alkotnak egy párt, a lánykérés egy vitorlás hajón zajlott. A fehérvári öttusázó annyira meglepődött és meghatódott, hogy hirtelen válaszolni is elfelejtett, de végül az ujjára került a gyűrű, melyet Tokióba is magával visz Székesfehérvár egyetlen olimpikonja. A női öttusaversenyt augusztus 5-én és 6-án rendezik Japánban.

Fotó: Tar Károly

2016 egyéni világbajnoka, Kovács Sarolta és párja, a megye I-es Móri SE labdarúgója, Tar Bálint két és fél éve alkotnak egy párt. A 29 éves Bálint a közelgő új szezonra, a 30 esztendős Saci pedig harmadik olimpiájára készül, s az edzések közötti pihentető hétvégét legutóbb igen emlékezetessé varázsolta a legény. Megkérte Kovács Sarolta kezét.

A fehérvári öttusázó annyira meglepődött és meghatódott, hogy hirtelen válaszolni is elfelejtett, de végül az ujjára került a gyűrű, melyet Tokióba is magával visz Székesfehérvár egyetlen olimpikonja.
Fotó: Tar Károly

– Nem tudtam semmit az egészről. Pedig észre szoktam venni dolgokat a jelekből, de most az olimpia annyira elvitte a figyelmemet, hogy semmi sem tűnt gyanúsnak vagy szokatlannak. Utólag már rájöttem, hogy mi miért történt, de totális meglepetés volt – mesélte boldogan Kovács Sarolta. – Július 17. Ez az új gyönyörű számunk. Előtte való nap Bálint Barackkal, a kutyámmal együtt kiment Mohára apukámhoz, mondván, hogy az olimpia előtti utolsó együtt töltött hétvégénken inkább kiránduljunk, ne kutyázzunk. S közben titokban elkért apukámtól. Tehát hű maradt a hagyományokhoz. Szombat délutánra terveztünk egy kirándulást, de délelőtt nem volt jó az idő, ezért Bálint nagyon izgult. A délelőttöt anyukáméknál töltöttük, a húgom születésnapját ünnepeltük, s akkor sem esett le, hogy mi készülődik, mikor Bálint felbontva egy mangós üdítőt, a kupakban lévő üzenetet felolvasva összenevetett a testvéremmel: „Tökéletes időzítés”.

Hosszú nadrágban, sportcipőben indult kirándulni a családi ebéd után a Volán Fehérvár öttusázója, Siófok felé vették az irányt, s a kikötőben vitorlásra szálltak. Saci végig azon töprengett, hogy miután nem vitt magával fürdőruhát, hogyan csobban bele így a Balatonba. A baráti vitorlázásra Bálint testvére is elkísérte őket, aki imád fotózni. Kitalálták: itt a remek alkalom, készítsenek közös profilképet a közösségi oldalra.

Gyűrűvel az ujján indul Tokióba Kovács Sarolta öttusázó olimpikon
Fotó: Tar Károly

– Azt javasoltam, menjünk a hajó orrához, ott jobb képeket tudunk készíteni, csak csináljuk már, mert én már vízbe akarok ugrani. Ő persze lemaradt, hátranéztem, s először azt hittem, rosszul van, olyan furán nézett rám. De ahogy odaért hozzám, letérdelt. Kirázott a hideg, remegtem, nem is tudtam megszólalni, átöleltem, és én is letérdeltem hozzá, majd megkérdezte, hogy adnék-e valamilyen választ!? Persze igent mondtam. Nagyon meghatódtam. Aztán persze bele is ugrottunk a vízbe, bugyiban, pólóban. Előkerült a pezsgő és a romantikus dallamok. Majd a közelgő vihar hullámain hajóztunk. Megéltük minden pillanatát annak a mesébe illő napnak. Tökéletes időzítés volt – csilingelt a hangja a 2012-es londoni olimpián 33., 2016-ban Rióban 17. helyen célba érő öttusázónak.

Saci vasárnap ül repülőre, hogy elutazzon a japán fővárosba, a tokiói olimpiára. Ahogy meséli, a hétfői edzések az eddigieknél is jobban mentek.

– Az olimpia előtt ez egy plusz löketet adott számomra. Az edzőim meg is jegyezték, mennyire fel vagyok dobódva, pörögve. A gyűrű által Bálint is végig velem lesz Japánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában