Frissen Fejérből

2021.07.11. 12:54

Nem sikerült a címvédés a Fehérvár Enthroners csapatának

Szombaton rendezték meg a Maker’s Mark Hungarian Bowl, azaz a Magyar Amerikai Futball Bajnokság döntőjét. A hazai pályán játszó Fehérvár Enthroners a rekordbajnok Budapest Wolves csapatát fogadta.

Beke Zsombor

Az érmeket Cser-Palkovics András adta át

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak várhatták kedvezőbb előjelekkel az összecsapást, hiszen a bajnokságban már találkozott egymással a két csapat, akkor szintén Székesfehérváron magabiztos koronázó-siker született, június elején Jaime Hill együttese győzött 26-0-ra.

Minden labdáért nagy küzdelem zajlott a pályán, a csapatok nem kímélték egymást
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szombati bajnoki döntő igazi futballhangulatban, közel 1800 néző előtt kezdődhetett el, a hazai szektorok zsúfolásig megteltek, de a fővárosiakat is szép számú szurkoló kísérte el. A Hall of fame díjak átadása után nagy elánnal kezdődött a finálé, az első negyed elsősorban a defense játékról szólt. A fehérváriak ugyan Beretka József hibája után beszorultak, de végül a kiváló védekezésnek köszönhetően sikerült kijönni a nehéz helyzetből. A támadójáték az első tizenkét percben mindegyik oldalon akadozott, az első ponthoz talán egy kicsivel közelebb állt a Budapest Wolves.

Az érmeket Cser-Palkovics András adta át
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A második negyedet jól kezdte az Enthroners, Tóth Levente vezérletével több first down-t is elért a gárda, majd pár perc elteltével a nyomás touchdownná érett, Rashad Still kapta el Erős Márk pontos passzát, majd egy jó lövés után a bónuszpontot is sikerült bezsebelni 7-0. Nem sokáig tartott a hazai öröm, még ebben a játékrészben közelebb zárkózott a Wolves, Darrell Tate futotta meg a vendégek első TD-jét 7-6.

A magyar bajnokság győztese, a rekordbajnok Budapest Wolves együttese
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A félidőt követően ismét a mezőnyjátéké, no meg a védelmeké volt a főszerep, a csapatok nem igazán tudtak kibontakozni egymás térfelén. A zárónegyedben aztán egyre jobban fokozódott a feszültség, egyre több vitatott sárga lapost figyelmeztetést osztottak ki a bírók. Sajnos ezekből a játékhelyzetekből a Fehérvár jött ki rosszabbul, Tate majd Danku touchdownjára sem tudott válaszolni a vérszegény támadójátékot bemutató hazaiak, így végül 18-7-re a fővárosiak nyerték a rangadót és egyben a HFL aranyérmét is. A Budapest Wolves nyolcadik alkalommal végzett az első helyen a magyar mezőnyben. A bajnokság legjobb támadójának és védőjének azonban az Enthroners játékosait választották meg, előbbi díj nyertese Rashad Still lett, míg utóbbi elismerést Jebrai Regan zsebelte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában