Frissen Fejérből

2021.07.07. 20:57

Elismerték Lóránt Péter sportolói karrierjét

A Városházán fogadták Lóránt Péter kosárlabdázót, aki a nyáron fejezte be sportolói karrierjét.

Horog László

Cser-Palkovics András polgármester és Lóránt Péter, az egykori fehérvári kosaras

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kis tanácsteremben Cser- Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester fogadta a korábbi válogatott kosarast A városvezető polgármesteri elismerő emlékérmet adott át a pályafutása során erőcsatárként és centerként is szereplő sportolónak. A fehérvári sportbarátok nevében megköszönték az eredményes éveket, amelyeket Lóránt kék-fehérben töltött. Az összejövetelen jelen volt a kosaras menedzserként dolgozó bátyja, Lóránt András, valamint a honi szövetség Fejérben élő elnökségi tagja, Pukler Gábor is.

– A szezon végén elköszöntem az élsporttól, az utóbbi két-három évben alig volt olyan porcikám, amelyik nem fájt, a testem jelzett, hogy itt az ideje a búcsúnak. Fehérvárról 2019 nyarán igazoltam Paksra, az Atomerőmű SE volt az utolsó egyesületem. Korábban a térdem miatt szenvedtem sokat, legutóbb a sarkam volt begyulladva, kezdetleges sarkantyú alakult ki, többféle kezeléssel próbálták meggyógyítani, de nem ment, erre a műtét sem jelent biztos megoldást, ez lett a pont a mondat végén. Nemrég mozogtam húsz percet, nagyon nem éreztem jól magam a pályán, nincs értelme a folytatásnak. Maradok a kosárlabdában, annál a nemzetközi irodánál, amely az egész világon képvisel játékosokat, a testvérem a német és a spanyol piacon érdekelt, én a magyar vonalat viszem a folytatásban. A közreműködésünkkel került Fehérvárra a közelmúltban az irányító Pongó Marcell, aki Németországból tér haza, más játékosok kapcsán is tárgyalunk az Albával, de ez még nem publikus – mondja Lóránt Péter.

Cser-Palkovics András polgármester és Lóránt Péter, az egykori fehérvári kosaras
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Azt viszont elárulta, kellemes emlékeket őriz az Albáról, ahova 2015-ben, 29 évesen igazolt Olaszországból, az élvonalbeli Pesarótól. Egy évvel később hatalmas csatában maradtak alul 3-1-es összesítéssel a Szolnok ellen, 2017-ben pedig 3-2-re legyűrték a Falcót.

– Különösen édes volt ez a győzelem, nagy küzdelemben lettünk bajnokok, a finálé első felvonását elvesztettük, aztán gyorsan rendeztük a sorokat. Pár hónappal korábban, februárban kupát is nyertünk, a győri döntőben a Szolnoknál bizonyultunk jobbnak.

Lóránt kellő visszafogottsággal nem teszi hozzá, ebben a diadalban is kulcsszerep jutott neki, a záró dudaszót megelőzően, egypontos olajos vezetésnél, a sarokból dobott egylábas, ütemtelen duplát, ami a fehérváriak 59-58-as diadalát jelentette.

– Csodálatos négy év volt, köszönöm polgármester úrnak az oklevelet, hogy megemlékeztek az itteni karrieremről, szép időszakot töltöttem itt, barátokat szereztem, akikkel ma is tartom a kapcsolatot. Kis hiányérzetem van, akad itteni érem, ami lehetett volna kicsit fényesebb is. Összességében egyértelműen sikeres karrier van mögöttem, játszottam két topligában, Olaszországban és Spanyolországban, a Virtus Roma gárdájával döntőt vívhattam 2013-ban. Úgy gondolom, a maximumot kiadtam magamból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában