Frissen Fejérből

2021.07.26. 22:02

Legyőzte a Puskás Akadémia a Bayern Münchent

Dominált az U17-es nemzetközi torna első mérkőzésén a Puskás Akadémia, amely akár több góllal is legyőzhette volna patinás ellenfelét.

Németh Krisztián

Akár több góllal is legyőzhette volna a Bayernt a fehér mezes Puskás Akadémia

Fotó: Török Attila / MW

Bayern München –Puskás Akadémia FC 0-2 (0-0)

Pancho Aréna, V.: Andó-Szabó, (Garai, Bornemissza)

Bayern München: Ballis –Manuba, Scholl, Wimmer, Pollak (Quashi, 55.) – Sen, Yildiz, Alemu (Schablas, 35.,) Deziel – Scholze (Klanac, 48.), Demircan (Sadat, 48.) Vezetőedző: Alexander Moj.

PAFC: Pécsi – Koch, Kisst, Babós, Bányai – Bakti (Perfetto, 52.), Kocsis, Farkas (Major, 61.), Kicsun (Vajda, 61.)– Szabó (Bontás, 38.), Gruber (Sárközi, 61.) Vezetőedző: Székely Gábor

Gól: Babós (44. percben), Gruber (57.)

Kiállítva: Bontás (63.)

A torna késő délutáni mérkőzésén nem bízta a véletlenre a végeredményt a házigazda együttes, amelyet olykor komoly rigmusokkal készülő szurkolók bíztattak a Pancho Aréna lelátójáról.

Bátran nekiesett a bajoroknak és már a harmadik percben egy pazar akció révén majdnem vezetést szerzett a PAFC, amikor egy mellel letett labdát Gruber Zsombor közelről a kapusba lőtt. A fekete mezes vendégeknél Lucas Scholl, a klubbal Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát és nyolc német bajnoki címet nyerő Mehmet Scholl fia is pályára lépett, az edző karban pedig az egykori török világklasszis csatár Halil Altintop is ott ült. Még mindig a meccs legelején jártunk, amikor Szabó Valentin lőtt a hálóba – leshelyzetben.

Akár több góllal is legyőzhette volna a Bayernt a fehér mezes Puskás Akadémia
Fotó: Török Attila / MW

A félidő hajrájában két újabb óriási ziccer kerekedett (30 perces félidőket játszanak a tornán). Mindkettő pontrúgásból. Előbb egy szabadrúgás, majd egy szöglet után. Utóbbinál egymás után háromszor blokkoltak a vendégek a kapu torkában. Önbizalommal telve vonulhatott a szünetre a hazai gárda, amely a fordulás után valamivel több levegőt hagyott a Bayernnek. De így is vezetést tudott szerezni.

A második játékrész 14. percében Bakti Balázs ívelt középre egy szabadrúgásból, Babós Levente pedig remekül csúsztatott a kapuba. Erre pedig Gruber tett rá még egy lapáttal három perccel a rendes játékidő vége előtt.

A fiesztába egyetlen hiba csúszott, a csereként beállt Bontás Kristófot a hosszabbításban kiállították, így ő a Csíkszereda elleni mérkőzésről hiányozni fog. A torna nyitómeccsén a Budapest Honvéd gólnélküli döntetlent játszott a brazil Flamengóval a B csoportban. A PAFC-cal azonos kvartettben szereplő – a Panathinaikosz helyére beugró – Eszék 4-0-ra verte a PAFC következő ellenfelét a Csíkszeredát. Ma 14 órától Honvéd – Sporting, 15:45 órától Flamengo – Genk, 17:30 órától Puskás Akadémia – Csíkszereda mérkőzést rendeznek Felcsúton a 14. Puskás Suzuki Kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában