Frissen Fejérből

2021.07.08. 07:20

Legyenek Önök is atléták!

A Cerbona Fehérvár futófesztivál országosan is a tömegsport egyik jeles rendezvénye, fényét tovább emeli, hogy a félmaratoni magyar bajnokság mezőnye is rajthoz áll az idein.

Németh Krisztián

Hosszú idő után ismét lesz Cerbona futófesztivál!

Fotó: FMH-Archív (Pesti Tamás)

„Atléta vagyok” – ezzel a jelmondattal szeretné a Magyar Atlétikai Szövetség megerősíteni, hogy nem kell ahhoz egyesületben profin űzni a futást, hogy bárki elmondhassa magáról a fent említett mottót. Erre kiváló alkalom egy olyan verseny, amelyben lelkes „amatőrként” élsportolók között van lehetőség a futásra. Az Alba Triatlon SE szervezésében szeptember 12-én kerül sor a sportos fiesztára, ezzel párhuzamosan szeptember 11–12-én szervezik meg az atlétikai magyar csapatbajnokságot, ezen belül 12-én a félmaratoni magyar bajnokságot, ez ad lehetőséget arra, hogy amatőr és profi versenyzők együtt futhatnak.

Hosszú idő után ismét lesz Cerbona futófesztivál!
Fotó: FMH-Archív (Pesti Tamás)

– Aki odaáll majd a rajtvonalhoz, már atlétának mondhatja magát! Teljesen mindegy, hogy milyen eredményt fog elérni. A fontos, hogy odaáll, érzi a kihívás szellemiségét. Hogy érezze azt, tartozik egy közösséghez, mert mi nagyon barátságosak és családiasak vagyunk, és nekünk nem csak az számít, hogy valaki vb-, Eb- vagy olimpiai dobogón álljon, hanem az is, aki megtisztel minket azzal, hogy a versenyeinken rajthoz áll – hangsúlyozta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Nevezni 7, 14, illetve 21 kilométeres távra lehet, valamint csapatok is jelentkezhetnek a 3×7 kilométeres váltóba. A versenyközpont ezúttal is a Bregyó közben lesz, a 7 kilométeres futópálya nyomvonala a hagyományok szerint érinti a Várkörutat és a belvárost is.

Minden bizonnyal sokan ki vannak éhezve egy jó fehérvári futóversenye, hiszen az általában mintegy 1000 embert megmozgató rendezvény a pandémia miatt tavaly elmaradt. A szervezők eredetileg júliusra tervezték az ideit, de a kora őszi időpontra halasztották.

Gyulai Miklós
Fotó: Tumbász H./MW

Az Alba Triatlon SE rendkívül rutinos versenyszervező, legyen szó saját vagy rokon sportágakról.

– A rendezésben pluszfeladataink nem lesznek, kicsit izgatottabbak leszünk, hogy tökéletes legyen az időmérés, a pálya teljesen zárt legyen, de egyébként mindent ugyanúgy csinálunk majd, mint korábban – tudtuk meg Czettl Andreától, az Alba Triatlon SE elnökétől.

– A pálya is ugyanaz lesz, a Bregyótól indul a hét kilométeres kör, érintve a Várkörutat, a belvárost, a sétálóutcát, Országalmát. Lesz, aki ebből egy kört fut, a 14 kilométeren rajthoz állók kettőt, a félmaratonisták pedig háromszor mennek körbe szeptember 12-én.

A Cerbona Fehérvár félmaratonira előzetesen az Alba Triatlon SE weboldalán lehet jelentkezni. Nevezni majd a helyszínen is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában