Futottak egy jót

2021.07.19. 16:50

Látványos, sokaknak érdekes volt a fehérvári lépcsőfutás

Immár 5. alkalommal vágtak neki azok, aki vállalták, hogy fel, illetve lefutnak a legfelső emeletre a Koch László utca 6. számú házban. A Kaufer Tamás ötletgazda által rendezett eseményen harmincketten vállalták az igen megterhelő megmérettetést.

Káldor András

A tűzoltók mellett a katonák is jól teljesítettek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sokaknak a lépcsőről eddig csupán az jutott eszébe, hogy fel, és le kell kínlódnia magát rajta a harmadikra, nyolcadikra, vagy éppen tizedikre a heti bevásárlással. Vannak azonban olyan sportos honfitársaink, akik nem arról álmodnak, hogy lift legyen a közelben, és középpontban, hanem egész egyszerűen felrohannak az emeletekre. Számukra kiváló alkalmat, igazi adrenalin-bombát adott ez a verseny. Az érdeklődőkön kívül a helyi tűzoltók, és katonák aktív résztvevői voltak a versenynek, de ugyanez mondható el esetkocsijaikról is, amelyek főként az ifjabb korosztálynak okoztak kirobbanó örömet.

Kaufer Tamás csupán azt sajnálta, hogy az egészségügyi dolgozók fontos, ügyeleti feladataik miatt nem tudtak részt venni, pedig nekik nevezési díjat sem kellett leróniuk, mivel a főszervező ezzel a gesztussal szerette volna kifejezni háláját feléjük. Mindenesetre sokan, közel hatvanan gyűltek össze a szűk utcában, és igencsak remek rendezvény kerekedett belőle, ráadásul a futók kedvét az eső sem vette el.

A tűzoltók mellett a katonák is jól teljesítettek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Öt hivatásos katona érkezett a helyőrségtől, gumikarabéllyal, rohamsisakban, és surranóban. Rajtuk kívül öt hivatásos, illetve egy önkéntes tűzoltó is „edzhetett” egyet a tízemeletes épületben. Külön osztályoztunk mindenkit, így a legjobb időt a „civilek” közül a férfiaknál Csukly-Unghy Ágoston érte el 48 másodperccel, a hölgyeknél Dudás Anita 67 másodperccel lett első. Krainhoffer Máté önkéntes tűzoltó élete első lépcsőfutó versenyét 66 másodperces idővel teljesítette. A hivatásos tűzoltóknál Berta Bence volt a leggyorsabb, 60 másodperccel, míg a katonáknál Toldi Miklós – nevéhez méltóan – 48 másodperc alatt teljesítette a távot – tette hozzá Kaufer.

Nem szabad elfelejteni, hogy a ház lakójára, Jobbágy Antalra is emlékeztek az indulók, ő annak idején 87 évesen teljesítette a távot, és besegített a rendezésbe is.

A lépcsőfutás, amennyiben a lehetőségek adottak lesznek, akkor folytatódhat jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában