foci

2021.07.12. 22:55

Lassan összerázódnak

Három hete, hogy elkezdte a felkészülést a Bicskei TC együttese az NB III 2021/22-es idényére. Csordás Csaba szakmai igazgató tanítványai már túl vannak két győztes edzőmeccsen.

Káldor András

Nehéz idény vár a Bicskei TC-re (sárga-kék)

Fotó: Kricskovics Antal

Az NB III Nyugati csoportjában 12. helyen zárt a bicskei legénység az előző szezonban. Az előző, a pandémia miatt félbeszakadt idényben jól mutatkoztak be, majd a folytatásban is zökkenőmentesen vetették meg a lábukat az osztályban.

Alig háromhetes szünet után július 21 én kezdte meg a felkészülést jócskán átalakult a keret, amelyből nem kevesebb mint tizenegy játékos távozott, és az első, MTK II. elleni edzőmérkőzésig hat labdarúgó érkezett Bicskére. Már az első találkozón népes szurkolótábor várta kedvenceit az újonnan létrehozott fővárosi gárda ellen. Csordás Csaba a Szűcs L. – Pekowski, Vékony, Mlinárcsik, Gaszner – Lassú, Dencinger, Popovics, Kovács Á. – Sóron, Kürti összeállítású tizenegyet küldte elsőként hadba a bemutatkozó összecsapáson, melyen a gólgyártást Dencinger Norbert kezdte, igaz, az első játékrészben ezt kiegyenlítették a kék-fehérek. A szünetben több helyen változtatott a bicskei szakvezetés, és előbb Kürti Zsolt, majd Németh János büntetőinek köszönhetően alakult ki a 3-1-es végeredmény. Feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a Fejér megyei alakulatban a hajrában bemutatkozott az alig 16 éves, saját nevelésű Nagy Martin.

Nehéz idény vár a Bicskei TC-re (sárga-kék)
Fotó: Kricskovics Antal

Majd második felkészülési mérkőzését is megnyerte a csapat az NB III Középcsoportjában bronzérmes FC Dabas otthonában. Annak érdekében, hogy minél több játékost megfelelő időtartamban ki lehessen próbálni, először 120, majd 110 perc játékidőben állapodtak meg a csapatok. A meccs egyetlen gólját Kürti beívelése után a jó ütemben érkező Hirman Kristóf 8 méterről fejelte a hálóba.

Most pedig nézzük az új szerzemények névsorát: Kovács Dániel (20 éves) kapus az NB II-es BFC Siófoktól érkezett, monori nevelés, majd megfordult a Puskás Akadémia, a Mercedes-Kecskeméti LA és a Kecskeméti TE-nél is. Gaszner Roland (23 éves) középpályás a Dabas-Gyón FC-ből jött. Tatabányai nevelés, de szerepelt az Illés Akadémiánál, a Szigetszentmiklós és a Pilis együttesében. Sóron Tibor (28 éves) támadó az NB III-as Vác FC-től érkezett. Több évig játszott Dunaújvárosban, de megfordult az Ajka, a Kaposvár, a Rákosmente, a III. ker. TVE és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdájában egyaránt. Grabant Péter (25 éves) védő nagykanizsai nevelésű, az Illés Akadémia után a Haladáshoz, a Sopronhoz, majd Dorogra vezetett az útja. Két év NB III-as dabas-gyóni szereplés után érkezett Bicskére. Kovács Ádám (21 éves) támadó Sárosdról igazolt át. Popovics Bertold (30 éves) újpesti nevelésű középpályás is több csapatban megfordult, legutóbb a Dabas-Gyón FC-ben játszott.

Csapatnyi távozó is van Bicskén, különböző okok miatt elhagyta az együttest Horváth Marcell, Szabó Bátor, Farkas Máté, Rétyi Tamás, Sötét Dávid, Varga Zoltán, Kákonyi Dániel, Valentics Márk, Radó Dániel, Kertész Dániel és Rigó Máté is. Ezenkívül a 42 esztendős Móri Tamás, a csapat ikonja az edzői stábbal folytatja mostantól tovább sikeres bicskei karrierjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában