foci

2021.07.01. 22:14

Kleinheisler László és Morata nyomában

Ismét patinás együttesek korosztályos csapatait látja vendégül a Puskás Akadémia. A 14. Puskás–Suzuki Kupát július 26–30. között rendezik.

Németh Krisztián

Felcsúton jelentették be a torna programját

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Idén a brazil Flamengo, a német Bayern München, a portugál Sporting, a belga Genk, a görög Panathinaikosz, az erdélyi Csíkszereda, valamint a Honvéd és a Puskás Akadémia U17-es együttese száll harcba a győzelemért Felcsúton.

A házigazdák csütörtökön jelentették be a csoportbeosztást, és emlékeztettek arra, hogy több szép karriert befutó játékos is megfordult a korábbi tornákon, így Kleinheisler László, a magyar Eb-csapat egyik legjobbja, valamint a spanyolok gólfelelőse, Álvaro Morata is.

Felcsúton jelentették be a torna programját
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A felcsútiak csapata szintén elkötelezett, mivel hat elvesztett finálé után nagyon meg akarják nyerni a tornát! Az U17-es bajnokságban remekül „melegített” a gárda a nyárra, megnyerték a pontvadászatot.

A csapat új vezetőedzője, Székely Gábor szép feladattal debütál: csoportjukban sorrendben a Bayern Münchennel, a Csíkszeredával és a Panathinaikosszal küzdenek meg a továbbjutásért.

 

– A végső győzelemre is esélyes lehet a csapat! A járvány előtt rengeteg nemzetközi mérkőzést játszottak, legyőzték a Bayernt, a Manchester Cityt, a PSG-t, az Ajaxot, az AZ Alkmaart – hangsúlyozta a tréner.

– A magyar futball fejlődése csak akkor lehet töretlen, ha elindulunk az európai elit felé, nemcsak válogatott- és klubszinten, hanem utánpótlásszinten is – zárta gondolatait Székely Gábor.

A kvartettek

A csoport

Csíkszereda

Panathinaikosz

Bayern München

Puskás AKADÉMIA

B csoport

Flamengo

Sporting

Genk

Budapest Honvéd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában