Frissen Fejérből

2021.07.26. 16:24

Kiderült, hogy a DVTK tényleg visszatér

A magyar központú bajnokságba tíz csapat adta be a nevezését, nyolc magyarországi és kettő erdélyi együttes: DEAC, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, FTC-Telekom, Gyergyói Hoki Klub, MAC HKB Újbuda, Opten Vasas HC, Sport Club Csíkszereda, Titánok, UTE.

Beke Zsombor

Forrás: Pixabay

A felsorolás két meglepetést tartalmaz. Az egyik, hogy a nevezett csapatok között ott van a DVTK Jegesmedvék is. Az előző szezonokban a szlovák Extraligában szereplő gárdánál hosszú tárgyalássorozat után úgy döntöttek, hogy a MAC-hoz hasonlóan hazatérnek a hazai bázisú ligába.

Ami a nagy hiányzót illeti, az előző kiírásban ezüstérmes Brassó helyzete nem egyszerű, hiszen a klubnak jelenleg nincs érvényes nevezése, azonban a Román Jégkorong Szövetség csak azzal a feltétellel járult hozzá az erdélyi csapatok részvételéhez, ha az Erste Liga mindhárom klub nevezését elfogadja, ha ez nem valósul meg, egyikük sem lehet részese a sorozatnak.

A Liga hivatalos közleménybe reagált a román szövetség álláspontjára: „A liga a román szövetség ultimátumként értelmezhető feltételét visszautasítja, mert egy olyan klub nevezését, amely azt határidőig nem nyújtotta be, sőt mulasztását az RJSZ döntését követően sem pótolta, lehetetlen befogadni.”

A jelenlegi helyzet senkinek nem jó, ha a román szövetség tartja magát a saját feltételéhez, a tízcsapatos mezőny hétre csökkenne, így a bajnok Csíkszereda sem kapna esélyt arra, hogy címet védjen.

Kapcsolódó cikk:

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/bucsut-int-az-ezustermes-az-erse-ligatol-5141432/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában