rallye

2021.07.13. 21:45

Ki nem hagynák Fehérvárt!

Kaposi László a fehérvári raliversenyző és navigátora, Ispaits Zoltán előfutóként vesz részt a Székesfehérvár–Veszprém Rallye-n. A szuperspeciálon ők is kilinccsel előre mennek majd.

Németh Krisztián

Kaposiék úton

Fotó: Hajóka SF

Hétvégén a hazai ralibajnokság mezőnye Székesfehérvár és Veszprém környékén tapos a gázba. Az esemény elmaradhatatlan programja a látványos szuperspeciál szakasz, szombat délután a Palotai úton piruetteznek és száguldanak az autók, köztük Lada VFTS-ek is.

Az egyik volánját a régi „motorosként” és lokálpatrió­taként ismert Kaposi László tekergeti majd. Az óra számukra nem pörög, a mezőny előtt járják végig az útvonalat, de ez nem jelenti azt, hogy spórol majd az üzemanyaggal!

Kaposiék úton
Fotó: Hajóka SF

– Örülök, hogy továbbra is van Fehérváron raliverseny, az autón büszkén viseljük a város címerét és nevét – hangsúlyozta az 58 éves pilóta. – A miénk lesz az éles mezőny előtti utolsó versenyautó. A feladatunk, hogy ellenőrizzük a pályát, hogy minden rendben van-e, és, hogy felkészítsük a nézőket a körülményekre. Ettől függetlenül ugyanúgy igyekszünk menni, mint a mezőny tagjai. A szuperspeciál mindig is a szívünk csücske volt és az is marad! Egyébként az egész pálya nagyon közel áll hozzám, mert nagyon szeretem a murvás versenyt. Fiatalkoromban, a nyolcvanas években is így volt ez. A Kislőd–Szentgál gyorsasági a kedvencem!

A fehérváriak is így vannak a szuperspeciál szakasszal! De látványosnak ígérkezik szombaton a Mol Aréna Sóstónál kialakításra kerülő szervizpark is, amelyben testközelből lehet megcsodálni a raliautókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában