foci

2021.07.19. 20:03

Ígéretes igazolás a középpályára

Két védő után egy középpályással erősítette meg keretét a Mol Fehérvár FC labdarúgó csapata. A Vidi a Honvéd U21-es válogatott középpályását, Szendrei Norbertet szerződtette.

Ferencz Balázs

Felcsút 20210227 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Puskás Akadémia Honvéd Fotó Török Attila Nemzeti Sport Nagy Zsolt Szendrei Norbert

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Szendrei Norbert a magyar NB I egyik legígéretesebb tehetsége. Olyannyira, hogy az előző évben az élvonal klubjainak tulajdonosai és vezetői 2020 felfedezettjének választották a csakfoci.hu internetes portál szavazásán. A középpályás Nyíregyházán született 2000. március 27-én, a Spartacusban nevelkedett 12 éves koráig. A Budapest Honvédhoz került, ahol végigjárva a korosztályos csapatokat, az NB I-ben 2018 májusában éppen a Vidi ellen mutatkozott be. Nem csupán a Honvéd, de az utánpótlás-válogatottak alapemberévé vált. Összesen 41 élvonalbeli mérkőzés van a háta mögött, melyeken háromszor talált be. A 2020-21-es idényben 26 meccsen két gólt szerzett.

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport-archív

Szendrei Norbert a fehérváriaknál 14-es mezben szerepel majd.

– Számomra a legfontosabb, hogy edzéseken olyan teljesítményt nyújtsak, amellyel kiharcolhatom a helyemet a csapatban, ott pedig bizonyítani szeretnék a szakmai stábnak és szép sikerekhez segíteni a klubot – fogalmazott az ifjú középpályás a Mol Fehérvár FC honlapján. – Fiatal vagyok még, pályafutásom során ez volt az első jelentősebb klubváltásom, úgyhogy a következő pár hét a beilleszkedésemről fog szólni. Szerencsére sok velem egykorú játékos futballozik a Vidiben, akikkel az utánpótlás-válogatottakban többször találkoztunk, de az idősebb labdarúgókat is ismerem a pályáról, így bízom benne, hogy zökkenőmentes lesz a váltás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában