Frissen Fejérből

2021.07.27. 08:05

Húzóemberei nélkül szerepelt az evezős ob-n a VVSI

Az egyesületi pontverseny kilencedik helyén zárt a VVSI az evezős országos bajnokságon. A klub több éremesélyes felnőtt versenyzője is hiányzott, ám a legkisebbek remekül kompenzálták a kiesett bajnoki pontokat.

Németh Krisztián

Odatették magukat a Velencei-tavi evezősök Szegeden. Képünkön: Pecsenye Keve és Horváth Patrik felnőtt kormányos nélküli kettese

Fotó: MESZ/Czucz Bálint

Négy napon át Szegeden, a Maty-éren randevúzott a magyar evezés, hogy csütörtöktől vasárnapig mintegy 120 versenyszámban összemérje erejét valamennyi korosztályban, kezdve a legkisebbektől a tanulóktól, a felnőtteken át a Mastersekig. Mindeközben persze fél szemüket a Tokióban zajló olimpián tartották, ahol az egypárevezősben induló Pétervári-Molnár Bendegúz megkezdte szereplését, és mire az ob véget ért, a fővárosi olimpikon már a legjobb tizenkettő között volt.

Sok teendője volt a Velencei-tavi evezősök edzőinek mire megkezdődött az országos seregszemle. A VVSI átalakulása miatt több kihívással kellett megküzdenie a sportszakmai vezetésnek, sok kimaradt edzés és néhány a levegőben lógó nyitott kérdéssel vágtak neki a bajnokságnak. Amely persze egyfajta evezős fiesztának is tekinthető, ezúttal is sokan sátoroztak a pálya mellett, a vízi sportok hamisítatlan hangulatát átérezve.

Odatették magukat a Velencei-tavi evezősök Szegeden. Képünkön: Pecsenye Keve és Horváth Patrik felnőtt kormányos nélküli kettese
Fotó: MESZ/Czucz Bálint

- A szülők rendkívüli módon támogatják a gyerekek ellátását is – hangsúlyozta Vida Erik edző. – Szegeden nyolc kiló lisztből készítettek lángost, három kiló lisztből palacsintát. Emberfeletti támogatást kapunk tőlük. Ugyanakkor az EMMI-től kapott támogatás is hozzájárult az ob-n való szereplésünkhöz.

- Egy kicsit gyengébben szerepeltünk, mint azt terveztük, sajnos sérülés, betegség miatt négy felnőtt versenyzőnk sem tudott rajthoz állni. Köztük Turi Péter a könnyűsúlyú egypárevezős címvédője is hiányzott, csakúgy mint Csordás Márton, Kovács Bálint és Deák Dániel. Az ő szereplésükkel vélhetően egy helyezéssel előrébb tudtunk volna lépni az egyesületi pontversenyben.

Illényi Dorottya és Rabi Hanna ifjúsági könnyűsúlyú kétpárevezősben ezüstérmet szerzett, Kovács Dániel Achilles pedig könnyűsúlyú egypárban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A normálsúlyú Velencei-tavi ifi négyes (Grozev Erik, Scheriber Ádám, Wagner Áron, Veress Bálint) a Csepellel és a Ferencvárossal igyekezett felvenni a versenyt, végül a harmadik helyen zárt.

Kovács Dániel Achilles az U23-as korosztályban könnyűsúlyú egypárevezősben bronzérmet szerzett
Fotó: MESZ/Czucz Bálint

A VVSI legfiatalabb versenyzői elég rendesen letették a névjegyüket az országos bajnokságon, több mint tíz érmet szereztek a tanuló korcsoportban. Szedlák Farkas és Kovács Barnabás például abszolút győzelmet szerzett egypárevezősben. De nyolcasban a lányok és a fiúk is ezüstérmet szereztek.

- Ezek az eredmények jól mutatják az utánpótlásunk erejét! A tanulók között egyedül mi indítottunk két nyolcas egységet. Minden nehézség ellenére építkező szakaszban vagyunk.

A VVSI Masters, azaz a veterán versenyzői is képviseltették magukat a szegedei seregszemlén. Nagy-Kapócs Anikó korábbi olimpikon is dobogóra állhatott. Ami pedig a felnőtt számokat illeti, fontos, hogy a többi között férfi nyolcasban és négyesben is indítottak egységet a Velencei-taviak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában