Útra indul a Fehérvár

2021.07.07. 17:44

Előnyt kell szereznie a Mol Fehérvárnak az új sorozatban

Csütörtök este 20 órakor a 2021-22-es szezon első tétmérkőzésével európai portyára indul a Mol Fehérvár FC. Az Európa Konferencia-liga első selejzetőköréből pedig remélhetőleg minél hosszabb körútra lendülnek a piros-kékek.

Ferencz Balázs

stadionban tartották utolsó edzésüket a Mol Fehérvár FC játékosai

Fotó: molfehervarfc.hu

Ugyan a válogatott játékosok nélkül tréningezett a nyáron a Mol Fehérvár FC, a vezetőedző szerint kellőképpen felkészültek a Konferencia-liga rajtjára.

– Taktikailag és kondícionálisan az alapot megszerezték a játékosok erre a szezonra, elégedett vagyok a munkájukkal, a hozzáállásukkal. Most végre eljött a tétmérkőzések ideje – fogalmazott Szabics Imre az örmény Ararat Jereván elleni elleni összecsapást felvezető sajtótájékoztatón.

– Alaposan feltérképeztük az ellenfelet, a tavalyi meccseiket tudtuk elemezni. Összesen tíz ex- és aktuális válogatottja van a kupagyőztesnek. De nagy volt a mozgás a csapatnál, sokan távoztak és érkeztek hozzájuk – beszélt a tréner az örményekről. – Azt, hogy a felkészülés alatt mit gyakoroltak, hogy mire számíthatunk igazán, a mérkőzésen derül ki. A játékosainkat a legjobb tudásunk szerint felkészítettük, nagyon várjuk a mérkőzést.

A stadionban tartották utolsó edzésüket a Mol Fehérvár FC játékosai
Fotó: molfehervarfc.hu

A Gárdony elleni Magyar Kupa-mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett kapus, Kovácsik Ádám 232 nap elteltével térhet vissza a gólvonal elé tétmérkőzésen.

– Nagyon örülök, hogy el tudtam kezdeni a felkészülést, a sérülésem már a múlté, 100 százalékos állapotban vagyok. Jobban feszül talán a jobb térdem, de ez egyáltalán nem befolyásol semmit – jelentette ki a hálóőr. – Minden nemzetközi meccs nehéz, ez sem lesz egyszerű. Jó ellenfél ellen játszunk, türelmesnek kell lennünk, előnyt kell szereznünk. Jobban várom talán a mérkőzést, mint a többiek, hiszen nagyon hiányzott a játék. Nyolc és fél hónap telt el az utolsó tétmeccsem óta. Ezalatt új stáb került a csapat élére, több időm volt felvenni a ritmust, nem kellett hirtelen átállnom egy új filozófiára.

Kérdés, miben lesz más ez a Vidi, mint a bajnoki bronzérmes volt?

– A felkészülést arra használtuk, hogy kondícionálisan jó állapotba kerüljünk, azért dolgoztunk, hogy a játékosok a mérkőzés minden fázisában tudják, hogy mi a teendő. Emellett új rendszert is kipróbáltunk, mert elengedhetetlen, hogy rugalmasabbak és kiszámíthatatlanok legyünk. A játékosok is örömmel fogadták, hogy van olyan elem, amihez mérkőzés közben és meccsek között is tudunk nyúlni – mesélte Szabics Imre.

Öt Vidi-játékos szerepelt az Európa-bajnokságon. Fiola Attila, Nikolics Nemanja, Nego Loic, Bolla Bendegúz és az észak-macedón Viszar Muszliu csak a hét elején csatlakoztak a csapathoz. Nem biztos, hogy mindenki rendelkezésre áll az Ararat ellen.

– Megoldásorientált emberek vagyunk, nem a problémán, hanem a megoldáson törjük a fejünket. Maximális a bizalom azok iránt, akik a felkészülésben részt vettek. Ésszerű szakmai döntést fogunk hozni, s azokat szerepeltetjük a Jereván ellen, akik a felkészülés alatt velünk voltak, hiszen hosszú szezon előtt állunk. Marcel Heister komoly erősítés, de nem biztos, hogy játszani tud csütörtök este. Nem szeretnénk minden áron válogatott játékoshoz nyúlni. Hangya Szilveszter is sérült, Heister sem száz százalékos, meglátjuk, hogy a védelem szélén Marcel játszik-e, vagy át kell szervezni a játékot. Lehet, hogy épp Funsho futballozik a bal oldalon – engedett betekintést a tréner.

Fontos tudni: a továbbjutás két mérkőzésen dől el, de már nem számítanak az idegenben lőtt gólok. Amennyiben a két csapat összgólszáma a két találkozó után megegyezik, kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha ott sincs döntés, akkor tizenegyespárbaj dönt.

Remélhetőleg, az Ararat ellen ezzel nem kell számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában