Frissen Fejérből

2021.07.26. 10:06

Döntetlennel kezdtek a női pólósok az olimpián

Vályi Vanda jóvoltából a mieink hozták el az első ráúszást, a magyar kapuban pedig a dunaújvárosi Magyari Alda kezdett

Beke Zsombor

Fotó: Nemzeti Sport Facebook oldala

Az első lövés az oroszoké volt, de nem okozott különösebb problémát Magyarinak. A mérkőzés első kiállítása is a magyaroké volt, a DUE játékosát, Garda Krisztinát állították ki a játékvezetők, de Glizina előnyben fölé lőtt. Bíró Attila együttese magabiztosan védekezett, de elől pontatlanok voltak a mieink, majd Szilágyi kiállítása után a második fórból már nem hibázott az orosz csapat, Ivanova talált be.

Nem sokáig volt hátrányban Magyarország, szép labdajáratás után Keszthelyi Rita egyenlített. A negyed utolsó percében Leimeter Dóra büntetőből volt eredményes, így már a mieinknél volt az előny 1-2.

A második játékrészben is a a piros-fehér-zöld dresszben játszó magyar válogatott támadhatott először, a dunaújvárosi Szilágyi Dorottya révén kétgólosra duzzadt a különbség. Sajnos nem sokáig, Karimova meglőtte az oroszok második gólját, de Garda nem hagyta annyiban, és távolról bombázott Karnaukh kapujába 2-4. Elkezdtek potyogni a gólok, Timofejeva, majd a túloldalon Parkes Rebecca célzott jól 3-5. A gyors ütésváltás után kapkodóvá vált a játék, a mieink fórban adták el a labdát, míg az oroszok szerencsére a kapufára tartottak célzóversenyt. A gól nélküli perceket Szilágyi törte meg, a szélről gyönyörűen pattintott a kapuba, először vezetett Bíró Attila együttese három góllal 3-6. A félidő utolsó perceiben ismét feszessé vált a magyar védelem, ha Oroszország mégis lövésig jutott, akkor blokkoltak a védők. A túloldalon Illés Anna fórban betalált, már négy gól volt a különbség. Nem sokáig, ugyanis Gyöngyössy szabálytalanságát követően Prokofjeva lőtt gólt büntetőből, a szünetben 4-7 állt az eredményjelzőn.

A második félidő nem kezdődött jól a mieink számára, Vahitova talált be emberelőnyből. Ismét kapkodóvá vált a játék, ami szemmel láthatóan az oroszoknak feküdt jobban, jókor jött Leimer gólja, fórból talált be a BVSC kiválósága. A túloldalon egy szerencsés góllal csökkent újra kettőre a különbség, Prokofjeva lövése előbb a kapufára, majd Magyarira és a kapusról a hálóba pörgött 6-8. Két perccel a negyed vége előtt a dunaújvárosi kapusnak kellett nagyot védenie Ivanova távoli löketénél. Fontos hárítás volt, ugyanis ezekben a percekben a mieink támadójátéka akadozott. A játékrész végén sajnos az orosz csapat egyre zárkózott, Glizina talált be.

Az utolsó nyolc percben fontos volt, hogy Magyarország szerezzen előbb gólt, tudta ezt a rutinos Szücs is, öt méterről célzott pontosan 7-9. Gurisatti kiállítása után újra közelebb zárkóztak az oroszok, Prokofjeva lőtte meg csapata nyolcadik, saját maga harmadik gólját 8-9. Két és fél perccel a vége előtt Gyöngyössy beállós találatával újra kettőre nőtt a magyar előny 8-10. Nem adta fel az orosz csapat, fórból Ivanova vette be Magyari kapuját. Fél perccel a vége előtt egy kicsit könnyű síppal befújt emberelőnyből egyenlítettek az oroszok, hét másodperccel a vége előtt 10-10 volt az állás. Bíró Attila kikérte az idejét, Gardát lerántották az ötösön belül, de a bíró kiállítás helyet a mérkőzést fújta le. A magyar női vízilabda-válogatott sokáig vezetett a mérkőzésen, de a harmadik negyedben megtorpant a támadójáték, így egy ponttal nyitottak a mieink a tokiói olimpián. Folytatás szerdán az Amerikai Egyesült Államok ellen.

 

NŐI VÍZILABDA

B-csoport, 1. forduló

Magyarország–Orosz csapat 10–10 (2–1, 5–3, 1–3, 2–3)

Tokió, zárt kapuk mögött. V: Dervieux (francia), Buch (spanyol)

MAGYARORSZÁG: Magyari A. – Szilágyi D. 2, Keszthelyi-Nagy 1, Garda 1, Parkes 1, Szücs G. 1, Vályi V.

Csere: Gyöngyössy 1, Leimeter 2, Gurisatti, Illés A. 1.

Szövetségi kapitány: Bíró Attila

OROSZ CSAPAT: Karnauh – Szimanovics, Szerzsantova, Vahitova 1, Prokofjeva 4, Ivanova 2, Glizsina 1.

Csere: Bersznyeva, Karimova 1, Timofejeva 1, Szobljeva

Szövetségi kapitány: Alekszandr Gajdukov

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 12/7

Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –

Kipontozódott: Vályi V. (26. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában