Foci

2021.07.18. 20:47

A nemzetegyesítő labdarúgás ünnepe – Ismét megrendezték az Összmagyar Nemzeti Diák Labdarúgó Bajnokságot

A sport talán a legjobb eszköz, hogy lélekben egyesítsük a magyarságot: ezt vallja a közéletben is aktív veterán labdarúgó, Kű Lajos.

Tihanyi Tamás

A győztes marosvásárhelyi csapat: a székelyföldiek nyerték a döntőt

Fotó: Aranycsapat Alapítvány

– Két év után ismét megrendezhettük nemzetegyesítő programunkat, az Összmagyar Nemzeti Diák Labdarúgó Bajnokságot – mondta Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány vezetője. – Ezúttal Esztergomba vártuk a csapatokat, az általános iskolás korú gyerekeket.

A szervezők immár 18. alkalommal használják jó értelemben a világ legnépszerűbb sportágát, a labdarúgást más, „teremsportágakkal”, az asztalitenisszel, a kézilabdával, a sakkal és a birkózással arra, hogy lelki egységbe varázsolják a magyar fiatalokat.

– Óriási siker volt – összegzett elégedetten Kű Lajos, a Ferencváros és a Videoton egykori válogatott labdarúgója, aki pályafutását disszidálása után Belgiumban futballozva koronázta meg. – Erőss Gáborral, Esztergom alpolgármesterével nyitottuk meg a rendezvényt, amelynek fővédnökségét Kásler Miklós professzor, miniszter vállalta el. Rajk János csolnoki plébános áldotta meg az eseményt és az együtteseket, közösen kértük a mindenható Isten segítségét, hogy az idei bajnokság is méltó módon bonyolódhasson le.

A győztes marosvásárhelyi csapat: a székelyföldiek nyerték a döntőt
Fotó: Aranycsapat Alapítvány

Tolcsvay Béla zenélt és énekelt, majd Döbrentei Kornél hozta lázba a hallgatóságot szavalatával. A foci mellett szellemi erőpróba is várta a fiatalokat: – Bánhidi László professzor irányítása mellett a versenyzők vetélkedőn bizonyíthatták, mennyi mindent tudnak a Trianonban történtekről. Sok kérdés és válasz hangzott el legnagyobb nemzeti tragédiánk kapcsán, s a vetélkedő végén II. Rákóczi Ferenc szülőfalujának, Borsi településnek a képviseletében indulók szerezték meg a győzelmet a Délvidéki Nyers István Labdarúgó Akadémia csapata előtt. A futballpályán egy hihetetlenül izgalmas találkozón a Marosvásárhelyi Szász Adalbert Általános Iskola játékosai négy góllal győzték le a Délvidéki Nyers István Labdarúgó Akadémia csapatát, ezzel megszerezve a 2021. évi Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság bajnoki címét. A rendezvényt az Ismerős Arcok együttes fellépése zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában