Foci

2021.06.27. 21:32

Zárulnak a nevezések a labdarúgó-bajnokságokban

A megyei fociszövetség égisze alá tartozó valamennyi bajnokságban július 2-án, pénteken délben zárul a nevezési határidő.

Horog László

Augusztus végén kezdődik a bajnoki szezon

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az MLSZ ügyviteli rendszerében, az IFA programon keresztül, digitálisan kell benyújtani, a megfelelő dokumentumokkal együtt. A bajnoki szezont hagyományosan a felnőtt megyei kupával kezdjük. Két fordulót tervezünk lebonyolítani az augusztus 21–22-én kezdődő bajnoki rajtot megelőzően. Az öregfiú, old boy, női és serdülő pontvadászatokat két héttel később, szeptember első hétvégéjén tervezzük indítani. A nevezések beérkezése után a csapatokat munkaértekezletre hívjuk, ahol a csoportbeosztásokat egyeztetjük és a szabályváltozásokat ismertetjük – mondja Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója.

A klubokhoz elküldött felhívásokban nyomatékosan kérték, csak olyanok nevezzenek, akik nagy valószínűséggel be is fejezik a bajnokságot.

– A többi gárdával szemben sportszerűtlen, ha számítanak a megfelelő számú mérkőzésre, végül mégsem tudnak annyit játszani, mint szeretnének. Sajnos minden évben előfordul, hogy beneveznek csapatokat, ennek megfelelően területi alapon egyenlően elosztjuk őket. Általában ha van két visszalépés, az ugyanabba a területi bajnokságba történik.

Augusztus végén kezdődik a bajnoki szezon
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Lesznek változások az új idényben, az OTP-Bank Bozsik program az U7, U9, U11 korosztályokra szűkül. Az U13-as korosztály esetében pedig bajnoki rendszer lesz, félpályán.

– Újdonság, hogy ezentúl nem számolunk eredményt, nem lesz tabella. Minden gyereknek legalább egy félidőt kell játszani, ezért a szünetben a cseréket be kell állítani. A játék a lényeg, minél többet focizzanak, ne az eredményt hajszolják a vezetők. Több új bajnokságot szervezünk, U15 és old boys korosztállyal bővül a versengés. Mindkét esetben 8+1 fővel csökkentett pályaméretre írtuk ki bajnoki sorozatot.

Az igazgató szerint az elmúlt szezon legnagyobb eredménye, hogy a járványhelyzet ellenére be tudták fejezni, a legtöbb mérkőzés lebonyolításra került. Több száz időpontot módosítottak, a csapatok partnerek voltak a derbik lejátszásában.

– Több bajnoki osztályban kitoltuk a bajnoki szezon végét, hogy a járvány miatt elmaradt találkozókat hétvégén le tudják játszani. Több bajnokságunkban az utolsó fordulóban dőltek el a dobogós helyezések. Érdekesség, hogy ezekben az esetekben az első és második helyezett játszott, és bármelyik lehetett bajnok. Így igazi közönségcsalogató mérkőzések voltak. Sajnos a meccsek nagy részét ezt megelőzően a pandémia miatt zárt kapuk mögött, nézők nélkül kellett megrendezni. Bízom benne, hogy a későbbiekben a járvány nem zavarja meg az idényt, nézők előtt kerül lejátszásra valamennyi összecsapás. Remélhetőleg az újonnan kiírt bajnokságainkra megfelelő számú nevező lesz, és minél többen megtalálják a korosztályuknak megfelelő bajnoki osztályt. A tavaly beindított megyei kispályás bajnokságra az eddig nem nevező települések is bekapcsolódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában