sárkányhajó

2021.06.04. 17:03

Vidis hajó Csongrádinak

Péntektől vasárnapig forr a Csónakázó-tó vize. Program, program hátán köszönti a nyári, meleg időt.

Ferencz Balázs

Vidis színek a vízen is – a polgármester (j) adta át a hajót

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által életre hívott, de a helyi klubok rendezésében helyszínenként több száz gyermeket mozgat meg a Sulisárkány. A város szívében, a Csónakázó-tavon több mint 500 fehérvári általános és középiskolás ifjú ült a 10 fős sárkányhajóba, s ismerkedett a közös evezés élményével.

A Vitál Club Sportegyesület délután edzése előtt aztán a polgármester jelent meg a tó partján.

2019-ben komolyabb támogatást kapott a Vitál Club SE a várostól, s akkor az eszközbeszerzés mellett saját hajóépítésbe kezdtek. Nelo-replikákat állítanak elő, mely hajók a versenyszerűen sportoló, de 70 kiló feletti kajakosokat szolgálják ki. Ilyen kajakot, piros és kék színekben pompázó hajót adott át Cser-Pakovics András a vitálos Csongrádi Mirkónak, aki a legendás labdarúgó, Csongrádi Ferenc fia.

Vidis színek a vízen is – a polgármester (j) adta át a hajót
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Köszönetnyilvánítással kezdeném, mert amikor megálmodtuk, hogy megújítjuk a tavat, szerettük volna, ha közösség is éledne a partján. Ez sikerült. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetőivel is tárgyaltunk, s bízom benne, hogy további fejlesztéseket is meg tudunk valósítani a jövőben. Az együttműködés eredménye, hogy elkészült egy gyönyörű piros-kék hajó, ami jelképes ajándék egy Csongrádinak – fogalmazott Cser-Palkovics András.

A víz nem simulhat a hétvégén sem. Szombaton a korábbi kajakos, kenus nemzedékek találkoznak a, vasárnap pedig 11 órakor rajtol az Extrememan 51.5 triatlonverseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában