jéghoki

2021.06.09. 19:49

Újabb szezon a Hydro Fehérvár AV19-ben

Újabb erősítést jelentett be az osztrák központú ICEHL-ben induló Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. A fehérvári közönségkedvenc, Erdély Csanád 1+1 éves szerződést között a klubbal.

Beke Zsombor

Erdély Csanád (36) az előző idényben csapata egyik legeredményesebb játékosa volt

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Erdély Csanád nagyszerű idényt tudhat magáénak, hiszen az előző szezon nagyobb részében Bartalis István és Alex Petan sortársaként félelembe tartotta az ellenfelek védelmét, 51 találkozón 22 gólt és 18 asszisztot tett be a „közösbe”. Bár az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, hogy a 25 éves támadó külföldön folytathatja, végül a következő ICEHL-szezonban is a Raktár utcában korcsolyázik majd jégre,

– Csanád egy remek szezont tudhat maga mögött, fontos volt, hogy a sorainkban tudhassuk a következő szezonban is – nyilatkozta a klub honlapjának Szélig Viktor általános menedzser. – 1+1 éves szerződést kötöttünk vele, mert tudjuk és méltányoljuk az igényét arra, hogy lehetőség esetén magasabb szinten is kipróbálhassa magát. Remélem, hogy legalább olyan jó idénye lesz, mint az előző volt!Erdély 2013-ban mutatkozott be a felnőttek között, az azóta eltelt időben a magyar férfi jégkorong-válogatott és a Fehérvár alapemberévé is vált, fejlődése töretlen volt az elmúlt években.

– Már régebb óta folytak a tárgyalások a menedzsmenttel – mondta a fehervarav19.hu-nak a 36-os mezszámot viselő játékos. – Ha lett volna kihagyhatatlan külföldi lehetőségem, akkor nyilvánvalóan kipróbáltam volna magam egy másik csapatban, de azt gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából jó döntést hoztam, örülök, hogy itt folytatom a pályafutásom.

Erdély Csanád (36) az előző idényben csapata egyik legeredményesebb játékosa volt
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A tavalyi évadban a gárda a negyeddöntőben a Bécs ellenében búcsúzott a rájátszásban, Erdély a következő szezonban még magasabbra törne.

– Csapatszinten erősebbek leszünk, egyenletesebb teljesítményt nyújthatunk, ebből pedig én is profitálni tudok. Annak mindenképp örülök, hogy a csapat nagyrészt ugyanazokból a játékosokból áll majd, mint tavaly, így nem kell sok időt szentelnünk arra, hogy megismerjük egymást. Szinte mindenkivel játszottam egy kis időre egy sorban, így biztosan meglesz az összhang. Ami számomra az előrelépést jelentené, az az, hogy minél több gólt szerezzek, ezzel pedig segíteném a csapatot. A rájátszásban minél messzebbre szeretnénk majd jutni.

A Hydro Fehérvár AV19 szerződéssel rendelkező játékosai:

Kapusok: Kornakker Dániel, Rasmus Tirronen

Hátvédek: Szabó Bence, Paul Geiger, Tim Campbell, Horváth Milán (2022/2023), Stipsicz Bence (1+1 2022/2023), Szabó Dániel (2022/2023)

Támadók: Bartalis István (2023/2024), Hári János (2024/2025), Toni Kähkönen, Alexander Petan, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Terbócs István (2022/2023), Andrew Sarauer, Chris Langkow, Brady Shaw, Erdély Csanád (1+1 2022/2023)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában