kajak-kenu

2021.06.30. 19:03

Takács Emma lendületbe jött

A Kajak-Kenu Magyar Kupa döntőjén remek eredményt ért el a Vitál Club Székesfehérvár két fiatal versenyzője. Takács Emma két érmet is szerzett a Velencei-tavon, de testvére is jól szerepelt.

Németh Krisztián

Fehérvári a dobogó tetején, Takács Emma balról a második

Fotó: a klub

Takács Emma a 11 éves korosztály MK-1 2000 méteres versenyén szerezte első érmét, miután Gazdag Lili (MTK) és Tölgyesi Luca (Budapest Honvéd SE) mögött a harmadik helyen érkezett célba. A dobogósok jelentősen kiemelkedtek a mezőnyből, a fehérvári versenyző tíz (!) másodpercet vert a 4. helyezettre. Csapatban aztán jött az aranyérem is: az U10–U11-es korosztály MK-4 2000 méteres versenyszámában első helyezést ért el Leskó Lilivel, Schattinger Zsófival (OKSE) és Gál Kincsővel (Kimlei Sárkányok SE) egy hajóban! Egy borsodi egységgel vívtak óriási csatát, kevesebb, mint egy másodperccel nyertek a miskolciak előtt.

Fehérvári a dobogó tetején, Takács Emma balról a második
Fotó: a klub

Takács Péter az U13-as korcsoportban hatodik helyezett lett MK-1 2000 méteren és negyedik helyen zárt MK-4 2000 méteren Horváth Szilárd, Simon Péter és Ferenci Baján (Tatai Hódy SE) társaként.

A négyesben elért sikerek azért is értékesek a klub számára, mert a Vitálnak nincs ilyen hajója, a csapat edzéseket Székesfehérvártól 40-130 kilométerre, Tatán, Sukorón, vagy Kimlén végezték a gyerekek Harmati Orsolya vezetésével.

A hétvégén Fadd-Domboriban a Vidék Bajnokságon folytatják a szereplést a Vitál Club versenyzői. Nagy lesz a tét, mivel ezen a megmérettetésen lehet kvalifikálni a július végi, sukorói korosztályos országos bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában