karate

2021.06.25. 22:33

Övvizsgával zárult a tábor

Élményekkel teli hetet zárnak a Fehérvár Karate Akadémia versenyzői, akik különleges napokon vannak túl a Vértesben.

Németh Krisztián

Az övvizsga idején sem volt hűvös

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy nagyon sok nehézséggel tarkított, rendkívül csonka szezon után végre eljöttek az önfeledt pillanatok a karatékák számára. A járvány miatt az edzések nem olyanok voltak, mint „békeidőben”, versenyt pedig jóformán nem is rendeztek. Ehhez képest most szinte övék a „világ”, de a festői Vértes egy szelete biztosan.

Nemrég gyerektábort tartott az egyesület, ezen a héten pedig a versenyzők tréningeztek bentlakásos rendszerben. Hagyományosan a gánti turistaházban szállásolták el a résztvevőket. Napi három edzés szolgálta a fejlődést: reggelente erőnléti és futó, délelőtt technikai, délutáni küzdőedzés volt a program. Emellett olyan „fogások” is terítékre kerültek, amelyek a hétköznapokban nem: fegyveres és pusztakezes önvédelmi gyakorlatok.

– Minden nyári edzőtábornak van tematikája, az idei mottója a „Mi vagyunk a grund” volt a Pál utcai fiúk című regény nyomán – újságolta Bőke Béla vezetőedző. – Három csapat számháborúzott egymással. A lépésszámláló 10-12 kilométert mutatott mindenkinél, komoly háromfordulós harc volt az erdőben. De volt éjszakai túránk is a szép holdvilágban.

Az övvizsga idején sem volt hűvös

Az i-re a pontot a hagyományos övvizsga tette fel a péntek késő délutáni órákban a zámolyi focipálya mellett.

– A kyokushin karatéban legalább fél év a kivárási idő a fokozatok között. Egy komolyabb öv, a zöld vagy barna megszerzése legalább két-három hónap speciális felkészülést igényel attól, aki versenyekre is készül. Mivel az utóbbi időben kevés megmérettetés volt, erre lehetett fordítani az időt. A vizsgaküzdelem során több ellenféllel kell megküzdeniük a karatékáknak, minél komolyabb övért küzdenek, annál több emberrel kell megvívniuk. Volt, aki huszonöt klubtársával kellett, hogy felvegye a versenyt.

A Fehérvár Karate Akadémia kilenc versenyzője Bulgáriában, a Fekete-tenger partján a kyokushin világszervezet központi edzőtáborában tréningezik tovább. Azt nem tudni, hogy az általában 2000 fős sportági csúcstalálkozón mennyien vesznek részt. A rangos edzőtáborban a fehérváriaktól Bőke Béla és Mátó Kata versenybírói feladatokat is ellát majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában