jéghoki

2021.06.01. 21:44

Nagy hal akadt a fehérváriak horgára

Az ICEHL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19 szerződtette a kanadai-amerikai Brady Shaw-t, aki az elmúlt két évben két különböző ligában alkotott nagyot.

Beke Zsombor

Brady Shaw komoly erősítést jelenthet a Volánnak, az előző idényben 47 találkozón 72 pontot szerzett

Fotó: fehérvárav19

A 28 éves játékos igazi jégkorongos családból származik, hiszen édesapja, Brad Shaw több NHL-klubnál is megfordult edzőként. A fiatalabb Shaw játékoskarrierje során az AHL-ben is játszott, az elmúlt két esztendőben pedig két különböző ligában teljesített kimagaslóan. A 2019/2020-as szezonban 48 mérkőzésen 62 pontot szerzett az ECHL-ben, majd a nemrég véget ért idényben a dán bajnokságban még magasabbra tört, és 47 találkozón 72 egységet termelt. Ezzel a mutatóval az egész liga legeredményesebb csatára volt a 185 centiméter magas és 91 kilogrammos játékos.

– Amikor a csapat érdeklődést mutatott irántam, természetesen nagyon örültem – nyilatkozta a fehérvári klub honlapjának a friss szerzemény. – Alex Petannal régről ismerjük egymást, tőle rengeteg pozitív dolgot hallottam a klubról. Úgy éreztem, a Hydro Fehérvár AV19 a lehető legjobb lehetőség most számomra, így nem is haboztam sokat. Szélig Viktorral beszélgetve olyan kép rajzolódott ki előttem, hogy a csapat szeretne versenyképes lenni és még előrébb lépni. Remélem, ebben én is segíthetem majd az együttest!

A tavalyi szezonban a „méretes” erőcsatár szerepét Colton Hargrove töltötte be. Hári János és Anze Kuralt oldalán 16 gólig és 23 asszisztig jutó, azóta először a cseh élvonalba szerződő, majd néhány napja a visszavonulását bejelentő 28 éves (ex)játékos utódját úgy tűnik, megtalálta a székesfehérvári klub vezetősége.

– Igazi erőcsatárnak tartom magam, kedvelem a játék fizikális részét, szeretek keményen dolgozni a jégen, de ugyanakkor jól is olvasom a játékot. A tavalyi szezonom nagyon jól sikerült, ezzel a tapasztalattal pedig, úgy gondolom, az ICE-ban is hozzá tudok járulni a csapat sikeréhez – mondta Brady.

– Kerestünk egy erőcsatárt, aki mellesleg eredményes is. Shaw szerzett pontjai az elmúlt két szezonban magukért beszélnek, előbb csapata, majd Dániá­ban a liga legeredményesebb játékosa lett, ezt várjuk tőle a következő szezonban is – tekintett előre a klub honlapjának Szélig Viktor általános igazgató.

A Volán keretét látva egyre jobban bizakodhatnak a csapat szurkolói, komoly erőt képviselő mag kezd kialakulni. BEZS

 

Hydro Fehérvár AV19 2021/2022:

Kapusok: Kornakker Dániel, Rasmus Tirronen

Hátvédek: Szabó Bence, Paul Geiger, Tim Campbell, Horváth Milán (2022/2023), Stipsicz Bence (1+1 2022/2023), Szabó Dániel (2022/2023)

Támadók: Bartalis István (2023/2024), Hári János (2024/2025), Toni Kähkönen, Alexander Petan, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Terbócs István (2022/2023), Andrew Sarauer, Chris Langkow, Brady Shaw

Szakmai stáb: Vezetőedző: Kevin Constantine

Másodedző: Kiss Dávid

Kapusedző: Arttu Lipsanen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában