Fehérvár Küzdősport Egyesület

2021.06.22. 14:58

Mutatták az erőt a fehérvári bunyósok

Arányosan leosztott három éremmel térhettek haza az utánpótlás ökölvívó Magyar Kupáról a Fehérvár Küzdősport Egyesület versenyzői. Tóth Adriánt nem tudták legyűrni ellenfelei.

Ferencz Balázs

Veretes csapatra lehet büszke az edző, Turós Arnold (b4)

Fotó: FKSE

A honi ökölvívóversenyek legnépesebb táborát verbuválta össze korábban minden esztendőben a diákolimpia. Ugyan a név változott, az Utánpótlás Magyar Kupa mezőnyében húznak kesztyűt a fiatalok, de az érdeklődés nem csappant. Egerben 217 serdülő korú (13-14 év) és junior (15-16 év) bokszoló lépett szorítóba. A Fehérvár Küzdősport SE serdülő 48 kg-ban indította Frank Dominikot, a 68 kilósok között mérkőzött Fekete Leon, a junior 70 kg-ban Németh Zsolt, 75 kg-ban Sárosdi Patrik, s ugyancsak 75 kg-os súlycsoportban Tóth Adrián öklözött. A junior hölgyek 57 kg-os kategóriájában Hippeller Panna ügyeskedett. Olyannyira, hogy végül a harmadik helyen végzett. Egy kiütéses győzelem után megosztott pontozással kapott ki a későbbi aranyérmestől.

– Hippeller Panna üstökösként robbant be az ökölvívás vérkeringésébe. Eredetileg kempózik Kordás István szárnyai alatt, de szerencsére belekóstolt az olimpiai ökölvívásba és párhuzamosan űzi a két sportágat. Szorgalma és tehetsége, élete első ökölvívóversenyén rögtön a 3. helyre repítette, pedig az ő súlyában voltak a legtöbben – értékelte büszkén Hippeller Panna teljesítményét a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője, Turós Arnold. Aki egy másik üdvöske fejlődéséért is sokat dolgozik. Tóth Adrián korábban serdülőben országos bajnok volt, most azonban a kupaelsőségig menetelt.

Veretes csapatra lehet büszke az edző, Turós Arnold (b4)
Fotó: FKSE

– Tóth első meccsén egy kicsit álmoskás volt, de az elődöntőben megmutatta igazi tudását – elevenítette fel az egri csatákat Turós Arnold. – Első menetben egy ritmusváltással rászámoltatott az ellenfelére, utána még egy ritmusváltással be is fejezte a mérkőzést. A döntőben korábbi legyőzőjét múlta felül nagyon meggyőző teljesítménnyel. Adrián ezzel a tornagyőzelemmel megváltotta jegyét a georgiai Európa-bajnokságra, amit július elsejétől rendeznek Tbilisziben.

A serdülőknél brillírozott Frank Dominik. A 48 kilósok között ezüstérmet szerzett.

– Dominik idén lett serdülő és máris a döntőig verekedte magát. Nagyon nehéz meccsekkel, kemény ellenfeleken keresztül jutott el a döntőig, amit sajnos nem tudott behúzni, de rengeteg tapasztalatot szerzett. Fegyelmezett, stílusos, gondolkodó ökölvívást mutatott be – mondta róla a vezetőedző, aki hozzátette, hogy a sorsolás nem kedvezett a fehérváriaknak, mindegyik versenyző a nehezebb ágra került. Fekete Leon a későbbi kupagyőztestől szenvedett vereséget az első meccsén. Sárosdi Patrik megosztott pontozással kapott ki a nyitányon. A rohamosan fejlődő Németh Zsolt is a megosztott pontozás áldozata lett.

A korábbi korosztályos bajnok, Nagy Evelin, valamint Turós Levente számára csupán edzőtáborként szolgált az egri viadal.

- Levente csak jövőre éri el a verseny-korosztályt, de már tavaly óta tervszerűen küzdelemhez szoktatjuk. Az egri négy nap alatt 15 menetet boxolt a versenyből kiesett, nála idősebb versenyzőkkel. Evelin 25 menetet boxolt végig, váltott ellenfelekkel. Szeretem kiléptetni versenyzőimet a komfortzónájukból – mosolygott a Levente esetében édesapaként trenírozó vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában