Frissen Fejérből

2021.06.14. 19:46

Forray Gábor távozik Fehérvárról

Az új szezonban már nem Forray Gábor irányítja az Alba férfi kosarasait. A felek elváltak egymástól.

Horog László

Markovic Luka (balra) és Forray Gábor vezetőedző az egyik bajnoki mérkőzést követő sajtótájékoztatón, az Alba Regia Sportcsarnokban. Egyikük sem marad az Albában

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A 46 éves, a KTE együttesét öt éven át sikerrel irányító vezetőedző tavaly nyáron szerződött Fehérvárra, nem titkoltan azzal a céllal, hogy érmet nyer a kék-fehérekkel. Az elődöntőt fogalmazta meg elvárásként a vezetőkkel, azonban a gárda végül az 5. helyen zárta a 2020-21-es idényt. Álltak előkelő pozícióban a tabellán, a télen hat meccset nyertek zsinórban, majd hasonló széria következett, vereségekkel. Az alapszakasz utolsó két meccsét jó játékkal megnyerték, idegenben a Pécs, majd hazai pályán a végül bajnoki címet szerző Falco ellenében, aztán a DEAC gárdájával kezdték a playoff küzdelmeit. Remekül startoltak Vojvodáék, nyertek idegenben, az Oláh Gábor utcában, majd hazai pályán is, azonban a folytatásban rendkívül balszerencsésen alakultak a dolgok. Az amerikai center, a gárda egyik legfontosabb láncszeme, Esa Ahmad a szezonban szinte végig rakoncátlankodó térde miatt nem állhatott rendelkezésre, valamint több mérkőzésen nem számíthattak a hátvéd, Ron Curry és a bedobó, Markovic Luka játékára sem. Az irányító, John Gillon vállalta ugyan a játékot, de a kezét fájlalta. A debreceniek visszajöttek a meccsbe, 2-2-re egyenlítettek, a mindent eldöntő, hajdúsági ütközetet végül egylabdás meccsen elvesztették a koronázóvárosiak, így az 5. helyen zártak.

Markovic Luka (balra) és Forray Gábor vezetőedző az egyik bajnoki mérkőzést követő sajtótájékoztatón, az Alba Regia Sportcsarnokban. Egyikük sem marad az Albában
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

- Egyértelműen a négy közé kerülés volt a célunk a bajnokságban, amit nem sikerült elérnünk. Nehéz szezonon vagyunk túl. Elmaradtunk a várakozástól, nem úgy alakultak az eredmények, ahogy reméltük. Sokat gondolkodtunk, végül mindent mérlegelve úgy döntöttünk, közös megegyezéssel felbontjuk a szakvezető szerződését, nem ő irányítja a csapatot a következő szezonban. Sok sikert kívánunk Forray Gábor további karrierjéhez. Az együttes új edzőjét rövidesen bejelentjük – közölte érdeklődésünkre az Alba Fehérvár ügyvezetője, Simon Balázs.

A kék-fehérek augusztus közepén kezdik a felkészülést, immár az új trénerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában