foci

2021.06.07. 22:19

Főpróbán az írekkel

Június 15-én Portugália ellen megkezdi szereplését a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-­válogatott. A nagy fellépés előtti utolsó simításokat Írország ellen végezheti el a szövetségi kapitány, Marco Rossi, kedden 20 órától a Szusza Ferenc Stadionban.

Ferencz Balázs

A csapatjáték lehet az ellenszer a klasszis tudásra

Fotó: Havran Z./mw

A magyar csapat múlt pénteken Schäfer András találatával 1-0-ra verte Ciprust a felkészülés jegyében. Nem volt igazán éles a válogatott, de hozta az eredményt, Rossi irányítása alatt sorozatban tizedszer nem kapott ki Magyarország. A kapitány azonban nem volt, s nem is lehetett elégedett.

Marco Rossi az írek elleni összecsapást felvezető sajtótájékoztatón elmondta: mérkőzésről mérkőzésre kell fejlődniük, hiszen az Eb rajtjára a „valaha volt legjobb formánkba kell kerüljünk”.

Az olasz tréner hozzátette, hogy jobb játékra lesz szükség az írek ellen, mint amit a válogatott Ciprussal szemben mutatott.

– Szeretném pályán látni az írek ellen azokat az alapembereket, akik Ciprus ellen nem játszottak vagy csak a szünet után cseréltem be őket. Leszámítva Sallai Rolandot, aki továbbra is izomfáradtságra panaszkodik. Van még nyolc nap a portugálok elleni meccsig, szeretném, ha addig rendbe jönne, nem kockáztatok.

A csapatjáték lehet az ellenszer a klasszis tudásra
Fotó: Havran Z./mw

Rossi már arról is beszélt, hogy mi vár a csapatra a portugálok, a franciák és a németek ellen, s mire lesz szüksége a magyar együttesnek.

– A csapatjátékunkkal tudjuk ellensúlyozni az ellenfelek játékosainak egyéni kvalitásait. Sűrűn helyezkedve kell játszanunk, tisztelnünk kell a távolságokat és a taktikai rendet. Bármelyik nemzetnek nehéz lenne Bernardo Silva ellen játszani. De ha megvan az embere, és a védekezésünk is sűrű, akkor van lehetőség megfelelő módon kivédekezni. A lényeg, hogy alázatosak legyünk, tisztában legyünk a helyzetünkkel, és bízzunk abban, hogy ki tudjuk használni azt a kevés lehetőséget, ami adódik. Ez a realitás. Remélem, meglepjük ellenfeleinket, de ahhoz tökéletes csapatjáték és csipetnyi szerencse is kell.

Az írek ellen elsősorban a labdabirtoklás terén vár javulást az olasz szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában