Puskás Arénában nyolcaddöntő

2021.06.25. 20:16

Folytatódik az Európa-bajnokság

Szombaton megkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság egyenes kiesés szakasza. Bár a magyar válogatottért már nem szoríthatunk, a Puskás Aréna még otthont ad egy találkozónak.

Németh Krisztián

A sötét mezes német csapat kínkeservesen kiejtett minket, az angolok ellen folytatják

Fotó: Szabó M./MW

Könnyen lehet, hogy fellélegeztek az angolok, miután a Nationalelf, egyes német vélemények szerint nem tudni hogyan, de 2-2-es döntetlenre mentette a mieink elleni csatát, így továbbjutott az F csoportból. Az egyenes kieséses szakasz első slágerpárosítása, tehát az angol–német nyolcaddöntő. Bár az angol–magyar is elég nagyot szólt volna a Wembleyben. Az angolok a horvátokat és a cseheket is legyőzték csoportjukban, csak a skótok elleni presztízscsatában vesztettek pontokat (0-0). A mérkőzés jövő kedden lesz, ahogyan a Svédország – Ukrajna párosítás is Glasgowban.

Ami a ma esti programot illeti, 18 órától Amszterdamban az Eb egyik legszimpatikusabb csapata, Dánia fut ki a pályára Wales legjobbjai ellen. A dánok Christian Eriksenért is küzdenek, és az utolsó csoportmeccsükön eufórikus állapotban tángálták el az oroszokat. Gareth Bale együttese öt évvel ezelőtt Franciaországban a legjobb négy közé menetelt, ahol a későbbi győztes portugálokkal szemben búcsúzott.

Este kilenctől Londonra szegeződnek a szemek, mert a makulátlan teljesítménnyel továbbjutó Olaszország meccsel Ausztriával. Roberto Mancini együttese nagyon biztató játékot mutatott az első három mérkőzésen, gólt sem kapva masíroztak tovább, ugyanakkor az osztrákok sem panaszkodhatnak, mert szimpatikus játékkal kvartettjük második helyén masíroztak a nyolcaddöntőbe.

Magyar vonatkozása is lesz a vasárnapi párharcoknak, ugyanis 18 órakor a Puskás Arénában csap össze Hollandia és Csehország. Az Oranje veretlenül jutott tovább, bár valamelyest meggyűlt a baja az ukránokkal. Kíváncsian várhatjuk, mire megy Memphis Depay és az új szupersztár, immár két gólnál tartó bekk, Denzel Dumfries a négy ponttal továbbjutó csehek ellen (Skóciát megverték, a horvátokkal ikszeltek, az angoloktól kikaptak).

A sötét mezes német csapat kínkeservesen kiejtett minket, az angolok ellen folytatják
Fotó: Szabó M./MW

Kétségkívül rangadó lesz vasárnap a késő esti meccs, a sevillai Belgium–Portugália derbi. Az egyre több rekordot magáénak tudó Cristiano Ronaldo a belga aranygenerációval nézhet farkasszemet.

Hétfőn Koppenhágában két olyan együttes találkozik, amely zökkenőkkel indult az Európa-bajnokságon, de a csoportkör végére igencsak egyenesbe jött. A világbajnoki ezüstérmes horvátok az angolok és a csehek ellen megszenvedtek, de Luka Modric vezérletével a skótok ellen megérkeztek az Eb-re. A spanyolok két iksszel rajtoltak, majd a szlovákokat verték tönkre 5-0-val. Tegyük hozzá gyorsan: a két legyőzött, Skócia és Szlovákia sem a világelitet képviseli, kíváncsian várhajuk, milyen nívót mutat egymás ellen a horvát és a spanyol válogatott.

A csoportunk első helyéről továbbjutó franciák Svájc ellen juthatnak a legjobb nyolc közé. A helvétek jószerével annak köszönhetik a továbbjutásukat, hogy egy harmatgyenge török csapattal is egy kvartettben voltak.

Időben vissza is érkeztünk a jövő keddhez. A labdarúgó-Eb küzdelmei nélkülünk folytatódnak, de az biztos, hogy a szívünkben már van nyertese a kontinensviadalnak, ez pedig nem más, mint a magyar válogatott.

A NYOLCADDÖNTŐK PÁROSÍTÁSAI

Július 26.

Wales – Dánia; Amsterdam, 18 óra

Olaszország – Ausztria; London, 21 óra

Július 27.

Hollandia – Csehország; Budapest, 18 óra

Belgium – Portugália; Sevilla, 21 óra

Július 28.

Horvátország – Spanyolország; Koppenhága, 18 óra

Franciaország – Svájc; Bukarest, 21 óra

Július 29.

Anglia – Németország; London, 18 óra

Svédország – Ukrajna; Glasgow, 21 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában