Frissen Fejérből

2021.06.06. 23:08

Ezüstérmesek lettek a fiatal fehérváriak

A Körmend együttesével vívta az U20-as bajnoki döntőt az Alba Fehérvár a fővárosban. Hatalmas csatában a vasi kosarasok nyertek 65-60-ra.

Horog László

Balsay Ádám (8) 13 ponttal zárt a döntőben Fotó: PT / FMH

Fotó: Pesti Tamás

A tervezett délutáni, 15 órai időpontnál később kezdődött az aranycsata a Ludovikában, ugyanis a helyosztók során hosszabbításra került sor, ami csúszást eredményezett. Az Alba és a Körmend pénteken este már találkozott a Ludovikában, akkor félidőben vezetett a Fehérvár, azonban a győzelmi kényszerben levő nyugati határszéliek végül magabiztosan nyertek 69-51-re. Az elődöntőben az Alba magabiztosan, 76-67-re verte a Debrecent, húsz perc után 24 ponttal vezettek a kék-fehérek, Lukács 17, Takács Milán 13, Martin 11, Awogbemi 10, Kass 9 pontot jegyzett.

Balsay Ádám (8) 13 ponttal zárt a döntőben
Fotó: PT / FMH

A körmendiek 87-64-re verték a Sopront, a döntőben pedig repülőrajtot vettek, Takács Kristóf, Kenéz, Oroszi és Balogh kosarával gyorsan elléptek (0-8), a túloldalon Balsay Ádám kapta el a fonalat, aztán Takács Milán is felzárkózott mellé. Habel Andrich Klemens is beköszönt kétszer, az első negyed 10-14-es eredménnyel zárult. A folytatásban Balsay remekelt, előbb betörés után volt eredményes, majd hármast hintett, 17-16-ra már a koronázóvárosiak vezettek. Lukács Norbert hármasával négy ponttal megléptek, érthetően időt is kértek a nyugati határszéliek. Takács Martin is gyűjtögette a pontokat, a piros-feketék nem találták a ritmust, aztán Takács Kristóf és Oroszi duplájával két pontra zárkóztak, időt is kért a fehérváriak trénere, Pethő Ákos. Nem segített, ugyanis Takács hármasával már a vasiak vezettek, a túloldalon Takács Milán is hintett egyet, újra az Alba volt előnyben. Az Egis kosarasai pontosabban céloztak, 2-3 pontos előnyüket őrizték, félidőben 25-28 állt a táblán. Kiss Mátyás és Balogh pontjaival megugrott a Körmend, nyolcpontos előnyt építettek (32-40), innen próbált meg visszakapaszkodni a Fehérvár, 39-44-nél a vasiak időt kértek. Takács Erik és Takács Milán jóvoltából még közelebb jöttek, Kiss M. hármasára Takács Martin válaszolt, három negyed után 46-52-re álltak a felek. A záró etapban állva maradt az Alba, a vége előtt hat perccel 48-58-nál Pethő időt kért. Awogbemi pontjaival araszolt előre a Fehérvár, aztán Kiss jóvoltából megugrott a Körmend, a fehérváriak nem adták fel, végig harcoltak, de végül a vasiak szerezték meg a bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában