foci

2021.06.04. 09:00

Edzésben az ezüstérmes

Szerdán edzésbe állt a Puskás Akadémia csapata. Hornyák Zsolt együttese már együtt készül a hamarosan kezdődő szezon kihívásaira. A hazai porond mellett a Konferencia-ligában is bizonyítaniuk kell.

Németh Krisztián

A futóedzések mellett a labda is előkerült Felcsúton

Fotó: a klub

Az egyéni edzéseket a pár hetes pihenő utolsó hetében már otthon is végezték a felcsúti futballisták.

– Tartalmasan telt a vakáció, igyekeztem a családdal programokat szervezni – elevenítette fel a rövid nyári szünet történéseit Szolnoki Roland, a PAFC csapatkapitánya. – Jó volt visszajönni a győztes csapatba. A második hely után természetesen nagyon optimistán tekintek a szezon elé. Minden nap oda kell tennünk magunkat az edzéseken, és amikor eljön az első tét­meccs, már fejben is rendben kell lennünk – zárta mondandóját a hátvéd.

A bajnokság várhatóan július végén indul, de a nemzetközi porond megmérettetései már korábban megkezdődnek. A Puskás Akadémiának az Európa Konferencia-liga harminckettes főtáblájára kerülésért három selejtező- és egy rájátszáspárharcot kell megvívnia, és a klub UEFA-­koefficiensének köszönhetően kiemeltként várhatják első körbeli ellenfelüket, azt követően viszont nem leszünk kiemeltek. A párharcok oda-visszavágós rendszerben dőlnek el, július 8-án idegenben kezdik a küzdelmeket, a visszavágó július 15-én lesz. „Az UEFA nem írja elő kötelezően a zárt kapus rendezést, a szurkolók a rendező ország hatósági szabályozása alapján tekinthetik meg a találkozókat” – hangsúlyozza a klub honlapja.

A futóedzések mellett a labda is előkerült Felcsúton
Fotó: a klub

Az első selejtezőkör párosításait június 15-én sorsolják ki, a második selejtezőkör vonatkozásában egy nappal később sorsolnak. Az első felvonásban a lehetséges ellenfelek között a többi között izlandi, finn, gibraltári, ír és walesi együttes is van. Érdekesség, hogy a listán a jereváni székhelyű Urartu FC is szerepel, amely még Bananc néven Hornyák Zsolt vezetésével nyerte meg az örmény bajnokságot 2014-ben.

Idén tehát tovább íródhatnak a klub arany krónikájának lapjai, hiszen az ezüstérem révén ismét bizonyíthat Európában a Puskás Akadémia. Az Európa-bajnokságra készülő válogatott szűk keretében Tóth Balázs és Spandler Csaba sem kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában