asztalitenisz

2021.06.11. 21:47

Az átalakulás és a fejlődés időszakában

Az asztaliteniszezők 2020– 2021-es idénye lezárult, a Honvéd Szondi Székesfehérvár pedig a következő szezonban is az extraliga mezőnyét erősíti. A klub szakosztályának vezetője, Volsik János a következő időszakra még nagyobb terveket szövöget.

Beke Zsombor

Kishegyi Ákos két éremmel zárt

Fotó: Honvéd Szondi

Egy klub vagy szakosztály sikeres felépítése és szereplése sosem egyemberes munka, fontos a stabil háttér felépítése szakmailag, valamint természetesen anyagilag is. A Honvéd Szondi asztaliteniszezői sem tudnának fejlődni és sikereket elérni a szakosztály támogatása nélkül.

– Mindenekelőtt meg szeretném említeni azokat az embereket, akiknek a sikereinket nagy részben köszönhetjük – kezdte értékelőjét Volsik János szakosztályvezető. – Szentes László klubelnök támogatása nélkül nem érhetnénk el ilyen eredményeket, valamint Jakab Gábor vezetőedző és segítői, Kovács Dávid és Németh Ottó munkája nélkül sem. Az edzéslehetőségeinkben pedig Bartha Béla nyújt segítséget. Ezt az évet nevezhetjük az átalakulás és előrelépés időszakának. A szakosztályunk nagy fejlődésen ment keresztül, mindezt úgy, hogy a hagyományainkat és a régi értékeinket próbáltuk maximálisan megőrizni, kiemelt figyelmet fordítva az utánpótlásra, és játéklehetőséget biztosítani a székesfehérvári amatőr asztaliteniszezőknek is.

A székesfehérvári egyesület versenyzői több korosztályban és bajnokságban is kiválóan szerepeltek, többek között a legjobbak között újoncként sikerült benn maradni.

– Extraligás csapatunk újoncként az előkelő 7. helyen végzett, ami kiváló teljesítmény, hiszen a 9–12. helyen végző három együttes kiesett a bajnokságból. A jövőre nézve még komolyabb terveink vannak, ennek érdekében megállapodtunk Molnár Krisztiánnal, aki többszörös magyar bajnoknak vallhatja magát, és olyan tapasztalatokkal bír, melyek még előrébb lendítenek minket.

Kishegyi Ákos két éremmel zárt
Fotó: Honvéd Szondi

A szakosztály sportolója, a tavaly nyáron Dunakesziről érkező Kishegyi Ákos jól szerepelt a felnőtt magyar országos bajnokságon, ahol párosban 2., egyéniben pedig 3. helyezést ért el. Az idei eredmények tükrében már összeállt a jövő évi szezon csapata is: Molnár Krisztián, Zombori Dávid, Jakab Gábor, Kaiser János és Kishegyi Ákos összeállításban vág neki az idénynek a Szondi.

Az alacsonyabb osztályú bajnokságokban is indultak a klub asztaliteniszezői.

– Második csapatunk a régóta nálunk szereplő játékosokra épül. Az NB II-ben a második helyen végeztek a fiúk, így valószínűleg osztályozón tudják majd kivívni a feljutást az NB I-be. A harmadik csapatunk az NB III-ban a stabil középmezőnyhöz tartozott, itt főleg a fiatal játékosaink kapnak bizonyítási lehetőséget.

A koronavírus sok egyesület versenyzési és toborzási lehetőségét beszűkítette. Remélhetőleg jövőre már járványmentesen tudja emelni a Honvéd Szondi a szakosztálynál sportoló gyerekek létszámát.

– A megyei felnőttbajnokságban több csapatot fogunk indítani, itt szeretnénk a legügyesebb utánpótláskorú játékosainknak lehetőséget adni. Az NB III-ban, figyelembe véve játékosaink fejlődését, jövőre a bajnoki címért szállhatunk harcba. Nagyon várjuk már, hogy a vírushelyzet után újrainduljanak a gyerekversenyeink. Jelenleg húsz kezdő játékossal foglalkozunk, a tervek szerint szeptembertől újra iskolai pingpongszakköröket indítunk, és a legkisebbeknek egy új kezdő csoportot hozunk majd létre. Összességében nagyon boldog vagyok, ilyen magas szinten még nem működött eddig az asztalitenisz-szakosztályunk itt, Székesfehérváron – zárta gondolatait Volsik János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában