jéghoki

2021.06.02. 20:15

Alakulnak az Acélbikák

Annak ellenére, hogy korán véget ért idén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata számára a szezon, a háttérben a klubvezetés már a következő idényre gondol, és alakítja a játékoskeretet.

Káldor András

A sikertelenül zárult tavalyi szezon után a Dunaújvárosi Acélbikák (fehér) újult erővel készülnek

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem mondhatni, hogy az Ers­te Liga 2020/2021-es szezonja túl jól sikerült az újvárosi gárdának, úgyhogy feltétlenül szükség lesz a vérfrissítésre, hiszen nem valószínű, hogy még egyszer sereghajtóként szeretnének végezni a ligában.

Idejekorán, már áprilisban elkezdték a DAB játékosai a száraz felkészülést, méghozzá egy speciális borítás kerül a jégcsarnokban leengedett jég helyére, jelentősen megkönnyítve ezzel a munkát.

A sikertelenül zárult tavalyi szezon után a Dunaújvárosi Acélbikák (fehér) újult erővel készülnek
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az már korábban eldőlt, a kőkemény bekk, a 32-szeres válogatott Mestyán István másfél évtizednyi élvonalbeli pályafutás után akasztotta szögre a korcsolyát, és a KMH Budapestnél lesz utánpótlás­edző. A kanadai–magyar csatár, Kee­gan Dansereau két újvárosi szezon után visszatér a Tüskecsarnokba, és a MAC HKB Újbudához csatlakozik. Az Acélbikák szerződést hosszabbítottak a 2015 óta Dunaújvárosban jégkorongozó csatárral, a 32 esztendős Németh Péterrel. Rajta kívül bejelentette a klub: szerződést hosszabbítottak Pinczés Olivérrel. A 2000-ben született támadó 2018-ban igazolt az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiából az egyesületbe. Néhány napja egy évvel idősebb bátyja, a hálóőr Bendegúz szintén aláírt, s marad a Bikáknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában