kosárlabda

2021.05.06. 10:23

Továbbra is edzésben

A negyeddöntőben elbúcsúztak a 2020–21-es szezontól, de a tréningek folytatódtak a fehérvári kosarasoknál.

Horog László

Forray Gábor vezetőedző

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Múlt szerdán a Debrecenben elszenvedett 88-85-ös vereség azt jelentette, az Alba Fehérvár férfi kosarasai nem tudják megvalósítani a szezon előtt kitűzött célt, a négy közé jutást. Pedig 2-0-ra vezettek a három győzelemig tartó párharcban, az első meccset 96-81-re, a másodikat 114-105-re nyerték, azonban sorrendben három vereség jött, a DEAC ezzel továbblépett.

– Az első két meccs eredménye volt reális, teljes csapattal álltunk fel, végig húsz ponttal vezettünk mindkét találkozón, aztán Esa Ahmad, Ron Curry és Markovic kiválását nem tudtuk kezelni. Ha egy futballcsapatból hárman hiányoznak, az is komolyan érinti a gárdát, pedig tizenegyen vannak pályán, a kosarasoknál pedig öten. Ráadásul John Gillon játszott, de a jobb kezén íngyulladással alig tudott dobni – mondja Forray Gábor vezetőedző.

Forray Gábor vezetőedző
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A múlt szerdai kiesés után pár nap szabadságot kaptak a játékosok, hétfőn kezdték ismét az edzéseket. Május végéig dél­előttönként, posztonkénti, kis csoportos foglalkozásokat tartanak, aztán konditermi munka következik, délutánonként csapatedzések zajlanak, a prioritást az U20-as gárda élvezi, a cél a júniusi, bajnoki döntőjükre való minél jobb felkészülés. A felnőttek munkáját ez nem befolyásolja, lévén a szezonban a húsz éven aluliak jelentős része végig az első csapattal gyakorolt és szóhoz is jutott az NB I-es meccseken. A külföldiek közül Stacy Davis és Zaid Hearst látogatja az edzéseket, Esa Ahmad sérült, de még itt tartózkodik. Ron Curry hétfőn, John Gillon kedden hazatért az Egyesült Államokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában