jégkorong

2021.05.19. 18:20

Jön a nyolcadik idény – Szabó Dániel hosszabbított a Hydro Fehérvár AV19-cel

Közeleg a nyár, de már alakul a Hydro Fehérvár AV19 kerete a következő hokiidényre. Szabó Dániel marad a koronázóvárosban, két évre írt alá.

Ferencz Balázs

Szabó Dániel marad kék-fehér mezben

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Szabó Dániel mindig is a kedvencek közé tartozott a Raktár utcában, ami nem is csoda, hiszen hátvéd létére gólerős játékos. Elégedetten rakosgathatják a tervezett sorokat a fehérvári hoki szerelmesei, hiszen a klub bejelentette, hogy újabb két szezonra szóló megállapodást között a 25 esztendős védővel.

– Amikor a menedzsment megkeresett, hogy szeretnék, ha hosszabbítanék, természetesen nagyon örültem, mert egész életemben Fehérváron játszottam – beszélt a jövőjét meghatározó döntésről a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozója, Szabó Dániel. – Az elmúlt évek során sikerült bebizonyítanom, hogy van helyem a csapatban és örülök neki, hogy újabb két évig a szülővárosomban játszhatok, igyekszem meghálálni a bizalmat!

Szabó Dani 2013-ban mutatkozott be a felnőttek között, profi pályafutása során 223 mérkőzésen korcsolyázott jégre a Hydro Fehérvár AV19 csapatában, 57 pontot termelt, 18 gólt lőtt és 39 asszisztot osztott ki az EBEL-ben, majd az ICEHL-ben. A 2018-19-es szezonban 28 pontot szorgoskodott össze, tíz gólt jegyzett akkor. Legutóbb 33 mérkőzésen 7 gól és 7 gólpassz került a neve mellé. Szereti is célba venni a kaput, ez múltjából fakad, hiszen 20 esztendős koráig csatárként játszott.

Tyler Dietrich javaslatára az akkori magyar bajnokságban szerepelve került a hátsó alakzatba.

– Szerencsére évről évre magabiztosabbnak érzem magam, ez valószínű azért is van, mert már évek óta hátvédként szereplek. A legtöbbet a helyezkedésben fejlődtem, de mivel csak húszéves korom óta vagyok hátvéd, sok volt a lemaradásom a többiekhez képest.

Úgy érzem, ezt mára már sikerült behoznom, sőt, egyes helyzetekben talán előnyt is hoz az, hogy csatárként is játszottam – fogalmazott Szabó Dániel.

Szabó Dániel marad kék-fehér mezben
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A klub general menedzsere érthetően örül, hogy sikerült megtartani Szabót.

– Dani székesfehérvári születésű, jobbkezes hátvéd. A magyar játékosok között, hátvédposzton kevés hozzá hasonló paraméterekkel rendelkező hokis van, így örülünk, hogy úgy döntött, marad a szülővárosában – mondta Szélig Viktor.

Mi mást is remélne Szabó Dániel, mint amit már évek óta célul tűz ki Fehérváron játékos, edző, vezető: rájátszásba kíván jutni a kék-fehérekkel. Azonban idén a cseh Znojmo és a szlovén Olimpija Ljubljana is visszatér az ICEHL-be, valamint 14. csapatként csatlakozik az eddig az ALPS ligában szereplő HC Pustertal Wölfe alakulata is.

– A következő években is szeretnék bejutni a rájátszásba az együttessel, ez úgy gondolom, nehezebb lesz, hiszen jó csapatokkal bővül a liga. Nem lesz egyszerű a feladat, de a nyári felkészülés során igyekszem fejleszteni azokat a dolgokat, amikben nem érzem magam elég erősnek. Mindent megteszek, hogy augusztusban a legjobb formában lépjek jégre!

A Hydro Fehérvár AV19 együttesének új vezetőedzője az NHL-es múlttal is rendelkező Kevin Constantine lesz. A 62 éves amerikai tréner pedig már memorizálhat néhány nevet a csapatból. Alakul a keret:

Kapusok: Kornakker Dániel, Rasmus Tirronen (finn)

Hátvédek: Szabó Dániel (2023/2024), Szabó Bence, Paul Geiger (kanadai), Tim Campbell (kanadai), Horváth Milán (2022/2023), Stipsicz Bence (1+1 2022/2023)

Támadók: Bartalis István (2023/2024), Hári János (2024/2025), Toni Kähkönen (finn), Alexander Petan (olasz), Anze Kuralt (szlovén), Mihály Ákos, Terbócs István (2022/2023), Andrew Sarauer (2021/2022).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában