futás

2021.05.26. 16:05

Most is készülhetnek az anyósok

Sok körülmény keresztbe tett, de végül, ha nagy nehézségek árán is, de már az újabb rajtra készülnek a 16. Vérteskozma Rock’n Roll Futás szervezői. A megmérettetésre június 13-án kerül sor a megszokott helyen és távokon.

Káldor András

Minden évben tömegeket mozgat meg a rendezvény

Fotó: szervezők

Nem vitás, rendszeres tavaszi, program volt korábban, ám ezúttal kora nyári rendezvény lett a vérteskozmai versenyből, amely már bizony kitörölhetetlenül ott van a futók programfüzetében. A pandémia miatt úgy nézett ki, hogy idén elmaradhat, ám mivel 500 fő alatti kültéri rendezvényről van szó, így természetesen úgy döntöttek a szervezők, hogy megtartják, hiszen nagyon sok futó direkt erre készül, és várja. Maga a verseny igazán kinőtte magát az utóbbi években, és esztendőről esztendőre nagy létszámmal rendezi meg Kaufer Tamás ötletgazda. Maga a helyszín változatlan, Székesfehérvártól 25 kilométerre, Zámoly, és Gánt után, Tatabánya irányába, a Majki-tavak előtt csodálatos környezetben található. Az előző versenyek időpontja általában április közepére esett, most az ismert okok miatt ellenben lényegesen később vághatnak neki a távoknak a futás és a környék szerelmesei.

Minden évben tömegeket mozgat meg a rendezvény
Fotó: szervezők

A verseny mivel pótidőpontban kerül megrendezésre, a korábbi nevezések automatikusan érvényesek lesznek június 13-ára is. Nevezni a verseny Facebook-oldalán keresztül még lehet, a hagyományokhoz híven három távot jelöltek ki a szervezők, 15 km, 5 km, illetve az 1 km-es örömfutást. Ezeken kívül ismét megtartják az úgynevezett Anyósfutást is, amelynek hossza 2 km lesz.

Azok, akik már évek óta járnak Vérteskozmára, tudják, hogy nem akármilyen környezetben rendezik a versenyt, mivel itt minden megtalálható – az aszfalttól a dimbes-dombos erdészeti útig.

A 15 km-es távon minden résztvevő emblémázott Vérteskozma – Rock ’n Roll pólót, Rock ’n Roll érmet és befutó csomagot kap. Az 5 km-es távon minden résztvevő Rock ’n Roll érmet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában