kézilabda

2021.05.07. 20:17

Nem tudta leszakítani ellenfelét az Alba Fehérvár KC

Hullámvasútra ült fel az Alba FKC Békéscsabán. Józsa Krisztián együttese sokszor többgólos előnyt épített ki, de a viharsarkiak nem hagyták magukat és 6 másodperccel a vége előtt kiharcolták a döntetlent.

Németh Krisztián

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Alba Feháérvár KC 30-30 (15-17)

Fotó: Imre György/MW

Békéscsabai Előre– Alba Fehérvár KC 30-30 (15-17)

Békéscsaba, 250 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Békéscsaba: Mistina – Andróczki 5, Iván 2, Agbaba 4 (3), Radojevic 9 (3), Kukely A. 6, Szabó P. Cserék: Csizmadia, Szabó D. (kapusok), Petika, Giricz (3), Török, Mitrovic, Kukely K. Vezetőedző: Vida Gergő.

Alba FKC: Pijevic – Töpfner 6, Afentaler 2, Boldizsár 2, Gerháth 2, Bardi 6, Szarka 4. Cserék: Dányi, Tóth N. (kapusok), Triscsuk 7 (3), Temes 1, Rózsás, Varga. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/5.

Kipontozódott: Török (43.).

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Alba Feháérvár KC 30-30 (15-17)
Fotó: Imre György/MW

Míg a fehérváriak a középmezőny elejére, addig a csabaiak a bennmaradásra pályáznak. Ennek fényében jól indult a meccs a vendégek számára, a házigazdák hosszú gólcsendjével és Tea Pijevic védéseivel együtt 10 perc után 6-2-vel vezetett az Alba. Aztán a másik kapuban az egykori fehérvári Mistina Kitty is feljavult, neki is köszönhetően az első játékrész utolsó 10 percének már döntetlennel mentek neki a felek. Nagyon kellett a rutin, Triscsuk Krisztina be is tette a közösbe, amit kellett. Nagy rohanás után kétgólos előnyt tudott megőrizni a szünetre az Alba.

A fordulás után úgy tűnt, ezen az estén nem csak annak örülhetnek a fehérvári lányok, hogy végre nézők előtt játszhatnak (védettségi igazolvánnyal, a 18 éven aluliak felnőtt kísérővel lehettek a tribünön), hanem annak is, hogy jó eséllyel behúzzák a győzelmet. Erre az egy héttel ezelőtt a Győr ellen megsérülő Bardi Fruzsina futószalagon érkező beállós góljai adtak alapot, de aztán megint elolvadt az előny, az életéért küzdő Csaba a hajrára megint egálra hozta magát. Gyorsan tegyük hozzá, ezt a meccset sem úsztuk meg sérülés nélkül: Afentaler Sára a hajrát egy kötéssel a bal térdén volt kénytelen végignézni a kispadról. Pijevic védései, és a jó támadások révén továbbra is élt a remény a két pontra, de hamar kiderült, könnyen lehet, hogy csak az utolsó perc fog dönteni. A házigazdák irányítója, Tamara Radojevic az utolsó percre fordulva egyenlített, de Töpfner Alexandra válaszolni tudott a találatra, ám hat másodperccel a vége előtt megint jött a szerb és ikszre mentette a derbit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában