karate

2021.05.12. 22:13

Féléves szünet után versenyeztek

Hosszú, megmérettetés nélküli időszak zárult le a Fehérvár Karate Akadémia, a Móri SE és a Vértesi Tömegsport Egyesület életében. Nyíradonyban végre el tudott indulni az évad.

Németh Krisztián

Végre élesben küzdhettek a karatékák

Fotó: a klub

Sok más sportághoz hasonlóan, kyokushin karatéban is hosszú szünet állt be a koronavírus-járvány miatt a hazai versenyrendszerben. Utoljára november elején, Vácott léphettek tatamira a sportolók. Ezért volt kiemelt jelentősége a Kyo Hungária SE által megrendezésre került Nyíradonykupának. A zárt kapus viadalon csak az edzők, versenyzők és versenybírók vehettek részt a járványügyi előírások betartása mellett. A szigorú szabályok és a távoli helyszín ellenére több mint kétszáz nevezés érkezett a versenyre, többféle szabályrendszerű utánpótlás korosztályú küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban.

Az IFK szervezet ezúttal is közös csapatot szerepeltetett, mely a Fehérvár Karate Akadémia, a Móri SE és a Vértesi Tömegsport Egyesület versenyzőiből állt. A csapat felkészülése is rendhagyó módon, együtt történt, mivel a Móri SE és a VTSE sportolói a járvány miatt elvesztették megszokott edzéshelyszíneiket, ezért a fehérvári testvércsapat fogadta be őket otthonába. Nehezítette a helyzetet, hogy a versenyzők jelentős része kor- és súlycsoportot váltott, illetve a szokásos felhozó versenyek is hiányoztak. Az ideálisnak a legnagyobb jóindulattal sem mondható felkészülési körülmények ellenére a Kreitl Péter, Kajdi István, Dezső Kata edzői csapat által dirigált tizenkét fiatal versenyző kemény csatákban, figyelemre méltó eredményeket elérve tette le névjegyét a Nyírségben. Puszta Péter például igazán pazarul debütált az ifjúsági mezőnyben! Valamennyi ellenfelét elsöprő erejű testtámadásaival idő előtt a mérkőzés feladására kényszerítette.

Végre élesben küzdhettek a karatékák

A csapat két vezető mestere, Mátó Katalin és Bőke Béla bíróként segítette a verseny lebonyolítását.

A Fehérvár Karate Akadémiához kapcsolódó hír, hogy Fekete Gergely a dojo egykori növendéke, aki a Móri SE-ben eltöltött évek után egy fővárosi klubhoz igazolt, kvalifikálta magát a grúziai felnőtt Shinkyokushin Európa-bajnokságra.

Eredmények:

Aranyérem:

Králl Máté (testvédős pontozásos küzdelem)

Puszta Péter (KO küzdelem)

Ezüstérem:

Reichert Jázmin (testvédős pontozásos és testvédős KO küzdelem)

Kántor Viktória (KO küzdelem és testvédős KO küzdelem)

Solymosi Sára (testvédős KO küzdelem)

Fekete Panna (formagyakorlat)

A következő verseny időpontja nagyban függ a járványhelyzet alakulásától, így a csapat egyelőre a június végén megrendezésre kerülő hagyományos gánti edzőtáborra készül, ahol a fiatalok közül többen övvizsga keretében fognak számot adni tudásukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában