párbajtőr

2021.05.18. 16:22

Ezüstös olimpicik

Két székesfehérvári párbajtőr-egyesület vívója is a második helyen végzett az olimpici versenysorozat legutóbbi állomásán.

Ferencz Balázs

Salamon Bálint (Alba Regia Vívó Akadémia) népes mezőnyben lett második

Fotó: ARVA

Jó ideje nem forgathattak már párbajtőrt a honi vívó-csemeték, a járványhelyzet miatt megrekedtek az olimpici versenysorozat programjai is. Az újrakezdés örömére az Alba Regia Vívó Akadémia, valamint a másik fehérvári egyesület, az SZVSZSE versenyzője is döntőt vívhatott.

Salamon Bálint (Alba Regia Vívó Akadémia) népes mezőnyben lett második
Fotó: ARVA

A gyerek korcsoport fiú versenyén 75-en léptek pástra Békéscsabán. Az Alba Regia Vívó Akadémia növendéke, Salamon Bálint előbb egy bajait, majd két BVSC-s srácot búcsúztatott. Őrsi Bálint (OVSE) és Pataky Roland (PTE) is térdre kényszerült, azonban a döntőben a BHSE-s Kiss Donát Lőrinc szoros csatában, 10-9-re nyert Salamon ellen.

Az újonc lányok között az SZVSZSE hölgyének, Varga Flóra Lucának nem kellett ilyen hosszú utat járnia a fináléig. Először Gasparik Viktóriát (Villa Complov) verte, majd kiejtette Szekeres Abigélt (Debrecen), s az elődöntőben Kovács Johannát (BHSE) is. A döntőben a BVSC-s Porkoláb Evelinnel vívott, s a fővárosi lány 15-11-re nyert az ezüstös Varga Flóra Luca ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában