váltófutás

2021.05.11. 20:54

Az ARAK 16 csapatából 10 a dobogón végzett

A váltók országos bajnokságán ismét jól szerepeltek az ARAK atlétái. A fehérvári akadémia hét arany, két ezüst és egy bronzéremmel zárt.

Beke Zsombor

A 4x200 méteren aranyérmes csapat: Mátó Sára, Enesei Rita, Takács Boglárka, Mohai Regina

Fotó: Babos Rita/ARAK

Két héttel ezelőtt a területi versenyekkel már elkezdődött az atléták szabadtéri szezonja, az elmúlt hétvégén pedig már az első országos bajnokságot is megtartották, a váltók mérték össze tudásukat Kecskeméten. Az ARAK 16 csapatából 10 a dobogón végzett.

A hét megnyert aranyéremből négy a 4x100 méteres távhoz köthető. Az U16-os lányváltó a Szabó Flóra, Langmár Kata, Bese Zsófia, Hujber Zsófi összetételben nem talált legyőzőre, míg az eggyel idősebbek, az U18-asok mezőnyében Mészáros Luca, Ritter Lola, Szabó Gréta, Aubermann Olívia fémjelezte csapat ért elsőként a célba. A lányok mezőnyében az U20-as korosztály sem akart lemaradni a fiatalabbaktól, Gimesi Kata, Mohai Regina, Gombolai Nóra és Grubits Liliána is aranyérmet nyert.

A 4x200 méteren aranyérmes csapat: Mátó Sára, Enesei Rita, Takács Boglárka, Mohai Regina
Fotó: Babos Rita/ARAK

A felnőtt hölgyek már 4x200 méteren mérettették meg magukat, Mohai Regina, Mátó Sára, Enesei Rita és Takács Boglárka alkotta kvartett bajnoki címet ünnepelhetett. A fiúknál a 4x100 méteres táv is aranyérmet hozott az U16-osok között, Jasper Krisztián, Balázsik Dávid, Kertész Torda, Trenka Ádám kvartettje holtversenyben nyert.

A serdülők mezőnyében az ARAK csapatai vittek mindent, a hosszabb, 4x300 méteres távon Molnár Boglárka a rövidebb távon már aranyérmes trió (Langmár, Bese, Hujber ) mellé csatlakozva elsőként értek célba, míg a fiúknál Trenka Ádám, Ódor Balázs, Varga Botond és Balázsik Dávid nyerte az aranyérmet. Az U14-es lányok Orczy Dóra, Pánczél Kincső, Németh Sára, Langmár Zsófi összeállításban ezüstérmet szereztek, valamint szintén a dobogó második fokára állhatott fel az ifjúsági fiúcsapat (Czéh Tamás, Blaumann Marcell, Tatai Zalán, Mészáros Balázs).

Az érmesek közé egy bronzzal iratkozott fel 4x400 méteren a Grubits Liliána, Szabó Gréta, Dobák Panna és Ritter Lola alkotta ifjúsági lányváltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában