foci

2021.05.07. 18:07

Aqvital FC Csákvár: a lét a tét

A Merkantil Bank NB II 37. fordulójában újabb hat pontos találkozó elé néz az Aqvital FC Csákvár csapata, amely vasárnap 17 órakor utolsó idei bajnokiját játssza hazai környezetben. Ezúttal a BFC Siófok ellen kellene bezsebelniük a bennmaradás szempontjából égetően fontos győzelmet.

Káldor András

Daru Bence lövései, góljai nagyon kellenének a Siófok ellen is

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A 18. fordulóban, amikor a Balaton-partján játszott a két csapat – és 2-1-es vereséggel zárta az összecsapást a csákvári gárda, még a tabella kieső, 19. helyén kullogtak. Nem sok esélyük volt ezen a mérkőzésen, csupán a 88. percben juttatta a hálóba a labdát, tudott szépíteni Baracskai Roland.

Most azonban már nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy tényleg meglegyen az NB II-es tagság megőrzése, ami már az érkező ellenfelének az előző fordulóban sikerült. Érdekesség, hogy a Siófok hat nyeretlen bajnoki után szerezte meg első hazai sikerét, Szakály Attila szállította a három pontot a Békéscsaba ellen egy megpattanó lövéssel. Ez a találat egyben azt is jelentette, hogy ők már felszabadultan léphetnek a csákvári pálya gyepére.

Daru Bence lövései, góljai nagyon kellenének a Siófok ellen is
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az AFC Csákvár bennmaradásához minimum kettő pontra van szüksége a hátralevő két játéknapon, abban az esetben nem számít már, hogy milyen eredményt érnek el riválisaik.

– Mindannyian átérezzük a vasárnapi, Siófok elleni meccs súlyát. A klub jövője a tét, hiszen egy esetleges kiesés végzetes következményekkel járhat. Bár öt pont az előnyünk a Kazincbarcika és a Kaposvár előtt, nem foglalkozunk riválisainkkal, nekünk saját erőből kell kiharcolni a bentmaradást – fogalmazott Markek Tamás, akinek a bravúrjaira a kapuban most is szükségük lesz a hazaiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában