kézilabda

2021.05.12. 21:12

Alapos verést kaptak az Albás lányok

A női kézilabda K&H Liga 23. fordulójában a tabella 6. helyén álló DVSC SCHAEFFLER végig vezetve magabiztosan győzte le az Alba Fehérvár KC csapatát.

Káldor András

A sérüléséből visszatérő Utasi Linda (a labdával) háromszor vette be a kaput

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Február elején nagy meglepetést okozott a remekül játszó Alba Fehérvár KC Debrecenben, hiszen Józsa Krisztián tanítványai a második félidőben négygólos hátrányból fordítottak, és szerezték meg a győzelmet. Így a visszavágás vágya fűtötte a vendégeket. Egyben biztosak lehettek a fehérvári lányok, nem vár rájuk sétagalopp, mivel ebben a szezonban öt idegenbeli mérkőzését is megnyerte a hajdúsági alakulat, és a március elején történt edzőváltás után a nyáron érkező Szilágyi Zoltán munkába állásáig Kudor Kitti irányítja a csapatot, méghozzá nem is sikertelenül.

A fehérváriaknál hiányzott az utóbbi mérkőzéseken remek formába lendült Afentaler Sára, aki legutóbb Békéscsabán szenvedett a jobb térdében sérülést, és nemcsak ez a szezonja, hanem a legrosszabb forgatókönyv szerint ez akár vonatkozhat a jövő idényre is. A balátlövő Utasi Linda viszont immár egészséges, ő az egyik tréningen tört el a kézközépcsontját még január végén.

A sérüléséből visszatérő Utasi Linda (a labdával) háromszor vette be a kaput
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A találkozó azzal indult, hogy Hornyák Dóra letarolta Tricsuk Krisztinát, aki a hátára esett, de szerencsére nagyobb baj nélkül megúszta az ütközést a fehérvári átlövő. Soka volt a pontatlanság már az elején mindkét gárda részéről, majd nagy nehezen Tóvizi Petra indította meg a gólok sorát. Az első hazai találat után azonban behúzta a féket az Alba, és egészen a 9. percig nem sikerült bevenni Csapó Kyra kapuját. 1-6-ot követően Józsa Krisztián is megunta csapata tehetetlenségét, időt kért, és ez egy darabig úgy tűnt jótékonyan hatott. Ha nem is gyorsvonati sebességgel, de néhány pontos lövéssel jelezte a Fehérvár, hogy ott van a pályán. Láthatóan nagyon hiányzott Afentaler, bár a visszatérő Utasi próbálta valamelyest feledtetni. Az ellenfélnél ellenben nem bírtak Kovács Annával, aki amellett, hogy a büntetőket magabiztosan lőtt összesen az első félidőben hétszer mattolta Dányi Bernadettet. Amikor már azt hittük, hogy közelebb férkőzhet az Alba ismét nyílott az olló, rendre rossz döntések kísérték az Alba útját. Így nem lehetett azon csodálkozni, hogy a szünetre hétgólos vendég előnnyel mehettek a csapatok.

A pihenő után szinte minden ott folytatódott, ahol negyedórával korábban abbahagyták a felek. Határozottan védekezett a Loki, nehezen, körülményesen szőtte akcióit a házigazda. Talán egyszer nyílott lehetőség arra, hogy közelebb férközzön ellenfeléhez az Alba, de négy gólnál jobban nem tudták megközelíteni a piros mezeseket (18-22). Aztán szép lassan fogyott a hazaiak levegője, és a lendület is alábbhagyott, és bizony egyre nagyobb különbséget kovácsoltak a hajdúságiak, aki közül még a kispadról beszállók is megszórták Dányi Bernadettet és Tóth Nikolettet. Csúnya lett a vége, de tovább kell lépnie a Fehérvárnak, mert vasárnap ki-ki meccsen fogadják a Boglári Akadémia-SZISE csapatát.

- Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Debrecen, hiszen a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Rengeteg problémával küzdünk, sok a sérültünk, de ezt a mérkőzést ettől függetlenül elég nehéz értékelni. Sem a védekezésünk, sem a támadójátékunk nem volt megfelelő. – mondta Józsa Krisztián a lefújás után.

Jegyzőkönyv

Alba Fehérvár KC-DVSC SCHAEFFLER 20-33 (11-18)

Székesfehérvár, 400 néző

Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Alba Fehérvár KC: Dányi – Töpfner, Boldizsár 1, Triscsuk 7 (3), Bardi 5, Gerhát K. 3, Szarka A. Csere: Tóth N. (kapus), Rózsás 1, Utasi 3, Szabó-Májer, Háfra L., Sulyok, Tolnai. Vezetőedző: Józsa Krisztián

DVSC SCHAEFFLER: f Csapó Kyra – Arany R. 4, Kovács Anna 8 (4), Vámos P. 3, Tóvizi 4, Hornyák D., Vantara-Kelemen 1. Csere: Giegerich (Kapus), Deszpotovics 3, Petrus 3, Bordás 2, Karsten 3 (2), Bánfai K. 1, Csernyánszki, Vámosi Panna 1, Poczetnyik. Vezetőedző: Kudor Kitti

Kiállítások: u4, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 6/6

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában